Er is geen houden aan: Deceuninck-Quick Step domineert alweer het wielerseizoen

We hebben nog maar net het klassieke voorjaar achter de rug, of er steekt alweer één ploeg bovenuit in het wielrennen. Deceuninck-Quick Step rijgt de zeges aan elkaar. De teller staat al op 23*, maar wie won er allemaal al?
Er is geen houden aan: Deceuninck-Quick Step domineert alweer het wielerseizoen

© Belga

* Dit dossier werd afgesloten na Parijs-Roubaix

Elia Viviani (4x)

Elia Viviani (4x)

© Belga

We beginnen met de man die de spits afbeet. De Italiaanse kampioen was er snel bij met zijn eerste zegeruiker. In de Tour Down Under snelde hij op 15 januari in de eerste etappe al naar de zege in een - wat had u gedacht - massaspurt. Viviani zit half april al aan vier zeges en griste onderweg ook het puntenklassement in de UAE Tour mee.

Julian Alaphilippe (8x)

Julian Alaphilippe (8x)

© Belga

Niet Viviani, maar de Franse puncher is momenteel de zegekoning van de ploeg van Lefevere met acht zeges. Alaphilippe opende zijn rekening in de ronde van San Juan, waar hij meteen twee ritten won. Maar het was in Italië dat de klimmer iedereen verbaasde, door zowel de Strade Bianche als Milaan Sanremo te winnen en tussendoor twee ritten in de Tirenno op zijn naam te zetten.

Alvaro Hodeg (1x)

Alvaro Hodeg (1x)

© Belga

De ene Colombiaanse spurter vertrok en dus schoof de andere op in de hiërarchie. De 22-jarige Hodeg moet sament met Fabio Jakobsen zijn twee jaar oudere landgenoot Gaviria vervangen, die voor de centen van UAE koos. De teller van Hodeg staat op dit moment op één. In de tweede etappe van de ronde van zijn thuisland, de Colombia Oro y Paz, was hij de snelste van het pak.

Bob Jungels (2x)

Bob Jungels (2x)

© Belga

Niet alleen Hodeg schoot een eerste keer raak op Colombiaanse wegen, dat deed ook Bob Jungels. De Luxemburgse hardrijder zette er de 4e etappe naar zijn hand. Jungels, die vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik won, switchte dit voorjaar naar de Vlaamse klassiekers en verbaasde vriend en vijand in Kuurne-Brussel-Kuurne met een straffe solo.

Philippe Gilbert (2x)

Philippe Gilbert (2x)

© belga

De 36-jarige Waal schoot al vroeg op het seizoen raak in de Tour de la Provence.  Het klassieke voorjaar bracht vervolgens lang niet wat hij ervan verwacht had. Aanvankelijk offerde hij zich op voor de ploeg, in de week van Dwars door Vlaanderen en de Ronde werd hij vervolgens ziek. Maar Gilbert herrees op de kasseien van Parijs-Roubaix, klopte de verrassende Nils Politt in de spurt en heeft zo vier van de vijf monumenten beet.

Fabio Jakobsen (2x)

Fabio Jakobsen (2x)

© Belga

De 22-jarige Nederlander begon in stijl aan het nieuwe seizoen. In zijn eerste koers, de Ronde van de Algarve, spurtte hij in de openingsetappe meteen naar de zege. Nadien viel het even stil, maar in de Scheldeprijs was het net als vorig jaar raak. Jakobsen startte als favoriet, werd in een zetel geplaatst door zijn ploeg en maakte het af met een knappe jump.

Zdenek Stybar (3x)

Zdenek Stybar (3x)

© Belga

Het was al van 2005 geleden dat Lefevere nog een renner zag juichen in de Omloop Het Nieuwsblad, de traditionele opener van het wielerseizoen. Daar bracht Zdenek Stybar met zijn tweede overwinning van het seizoen verandering in. Met een snedige aanval liet hij vier medevluchters achter en kwam hij solo aan. De honger van de Tsjech was nog niet gestild, want in de E3 legde hij er onder meer Van Aert en Van Avermaet op in een sprint met vijf.

Florian Sénéchal (1x)

Florian Sénéchal (1x)

© Belga

Een binnenkomer van formaat voor de 25-jarige Fransman. Hij won nog nooit een profkoers, maar in de GP Le Samyn was het eindelijk raak voor Sénéchal en dat op de verjaardag van zijn vriendin. Ploegmaat Declercq zette met een ultieme aanval zijn ploegmaat in een zetel. De rest van de kopgroep reed het gat dicht waarna Sénéchal vervolgens overtuigd naar de zege sprintte. 

Tim Declercq

Tim Declercq

© Belga

Geen ritzeges voor de twee laatste in het rijtje, maar ze bezorgden hun ploeg wel mooie reclame. Tim Declercq kroonde zich ietwat verrassend tot bergkoning in de Ronde van de Algarve. 'El Tractor' deed in de GP Le Samyn wel een gooi naar de zege, maar werd nog gevat en zag vervolgens ploegmaat Sénéchal de bloemen pakken.

Remco Evenepoel

Remco Evenepoel

© Belga

Hij werd al 'de nieuwe Eddy Merckx' gedoopt, maar van die vergelijking moet de 19-jarige neoprof zelf niet weten. Nadat hij bij de junioren alles kapot reed, sloeg hij de beloften over om zich meteen te meten met de profs. Met succes. Hij maakte al indruk in dienst van de ploeg: hij greep maar net naast ritwinst in de tijdrit van de Ronde van San Juan en zette daar het jongerenklassement op zijn naam.

Top
t