De koninginnen van het veld: deze vrouwen houd je beter in het oog deze winter

Dat verldrijden uitsluitend een mannensport is, is al lang niet meer waar. En dat bewijzen de volgende vrouwen die de pannen van het dak rijden!
De koninginnen van het veld: deze vrouwen houd je beter in het oog deze winter

Marianne Vos

Marianne Vos

In haar carrière werd ze al Europees en wereldkampioene in het veld, op de weg en op de baan. In de laatste twee categorieën pakte de Nederlandse eveneens goud op de Olympische Spelen. Vorig jaar liet ze het veld wat links liggen, maar dit seizoen is ze terug. Ze begon met zeges in Waterloo en Ronse en pakte de derde plek in Iowa City. In 2019 zal Vos uitkomen voor de vrouwenploeg van CCC, het team rond Van Avermaet.

Sanne Cant

Sanne Cant

Het duurde even voor ze eindelijk die oppergaai kon afschieten. Cant reeg de Belgische titels aan elkaar en kroonde zich twee keer tot Europees kampioene, maar op het WK bleef ze tot en met 2016 beperkt tot een zilveren en twee bronzen medailles. In 2017 was er dan eindelijk die eerste regenboogtrui. Afgelopen seizoen volgde meteen een tweede exemplaar én werd ze ook opnieuw Europees en Belgisch kampioene. Van dominantie gesproken.

Katherine Compton

Katherine Compton

De 39-jarige Amerikaanse (in december wordt ze 40!) staat in eigen land al jarenlang eenzaam aan de top. Sinds 2005 is Compton onafgebroken nationaal kampioene. Ze behoort nog steeds tot de top, maar naast die 14 nationale truien in haar kast ligt nog geen regenboogtrui. Compton raakte op het WK nog niet verder dan drie zilveren (onder andere vorig jaar) en één bronzen medaille. Kan ze dit jaar de vloek verbreken?

Eva Lechner

Eva Lechner

De Italiaanse maakte op 1 oktober de overstap naar Creafin-Tüv Süd, de ploeg van Timmy Simons. Daar is ze het uithangbord van de vrouwenploeg. Lechner is sinds 2008 prof en sindsdien werd ze maar één keer niet Italiaans kampioen. In 2011 pakte ze na een seizoen zonder overwinningen 'slechts' brons. Op het WK is een zilveren plak haar beste resultaat. Ook in het mountainbike is Lechner al jaren de beste Italiaanse.

Evie Richards

Evie Richards

Zal deze jonge Britse het veldrijden gaan domineren bij de vrouwen? Op haar 21ste zette Richards definitief de stap naar de profs, na drie nationale titels en twee wereldtitels op drie seizoenen bij de beloften. Vorig jaar won ze wel al tegen de profs in Namen. Dit jaar vierde ze meteen in de Trek CXC Cup in Waterloo. In de Wereldbekercrossen van Waterloo en Iowa City reed ze naar een respectievelijk 4de en 2de plaats. De UCI World Cup en de Superprestige zijn gratis te bekijken voor alle klanten van Proximus TV via het 11-kanaal. Via de livestream op www.proximus-sports.be hoef je niets te missen!

Meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Top