De toekomst is aan de jeugd: deze vijf crosstalenten willen zich tonen

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook nog maar jonkies, maar toch staat er al een nieuwe generatie te wachten in het veldrijden. De jongens die de voorbije seizoenen het mooie weer maakten bij de beloften willen zich deze winter meten met de profs. Wij stellen er 5 voor.
De toekomst is aan de jeugd: deze vijf crosstalenten willen zich tonen

© Belga

Tom Pidcock

Tom Pidcock

© Belga

Het Britse supertalent - dat ook op de weg mikt - verliet al na een jaar Telenet-Fidea en wordt het uithangbord van de Britse ploeg TP Racing. Vorig jaar riep de 19-jarige Pidcock dat hij dit seizoen al voor de wereldtitel bij de profs wilde gaan. Hij maakte weliswaar indruk bij de beloften met tien zeges en de eindzege in de Wereldbeker, maar kende een ongeziene offday op het WK.

Eli Iserbyt

Eli Iserbyt

© Belga

Regerend Europees en wereldkampioen bij de beloften. Zijn ploeg Marlux-Bingoal verwacht in de toekomst dan ook veel van de net 21 geworden Iserbyt. De vriend van de bevallige Puck Moonen, zelf wielrenster, zal echter nog niet volledig doorschuiven naar de profs, hij zal 1/3e van de crossen nog bij de beloften afwerken. In die categorie wil hij ook nog één keer voor de wereldtitel gaan.

Joris Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis

© Belga

De Nederlander maakte in Ronse al indruk door bij de profs lang mee de koers te maken en uiteindelijk de zesde plek weg te kapen. De 22-jarige Nieuwenhuis moest afgelopen seizoen de wereldtitel aan Iserbyt laten en pakte zilver, maar een jaar eerder was hij het die de regenboogtrui mocht aantrekken. Nieuwenhuis, die voor Sunweb uitkomt, heeft ook ambities op de weg.

Daan Soete

Daan Soete

© Belga

Nooit een veelwinnaar geweest en enkel bij de nieuwelingen en junioren was hij goed voor een Belgische titel. Maar op zijn 23ste heeft Soete wel zijn plaatsje tussen de toppers veroverd. Vorig seizoen verraste hij vriend en vijand met een bronzen medaille op het BK in Koksijde, in zijn 2de volwaardige seizoen tussen de profs. Dit seizoen wil hij opnieuw meedingen voor de podiumplaatsen in grote crossen.

Thijs Aerts

Thijs Aerts

© Belga

De jongere broer van huidig wereldbekerleider Toon Aerts, die er zelf ook nog maar 24 is. Thijs Aerts (22) kroonde zich afgelopen seizoen voor een tweede keer tot Belgisch kampioen bij de beloften. Hij eindigde ook derde in het eindklassement van de Wereldbeker, enkel het WK was met een 5de plek een kleine ontgoocheling. Desondanks wist hij Telenet-Fidea te overtuigen en kreeg hij een profcontract.De UCI World Cup en de Superprestige zijn gratis te bekijken voor alle klanten van Proximus TV via het 11-kanaal. Via de livestream opwww.proximus-sports.be hoef je niets te missen!

Meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Top