BK wielrennen - Heuvelachtig parcours in Binche belooft open titelstrijd © BELGA

Zondag staat in Binche het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg op het programma in het Henegouwse Binche. Na de start op de Grote Markt in Binche volgen 13 rondes van 17,2 km (223,6 km in totaal) om vervolgens opnieuw op de Grote Markt aan te komen. Oliver Naesen (AG2R) verdedigt zijn Belgische driekleur, na een sprintzege vorig jaar in Antwerpen.

Het heuvelachtige parcours - met diverse korte klimmetjes en enkele kasseistroken - zal ongetwijfeld voor spektakel zorgen in de stad, die vooral bekend is omwille van zijn carnaval. In de slotkilometer van de rondes zit telkens de Rue de la Pépinière, een kasseistrook van ongeveer een halve kilometer, met een stijgingspercentage van 4,5 procent.
Titelverdediger Naesen vindt in Henegouwen een parcours op zijn maat. Maar hij is niet alleen. De omloop lijkt ook Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) en Greg Van Avermaet (BMC) op maat gesneden te zijn. Het lijstje outsiders is met onder meer Jasper Stuyven (Trek), Yves Lampaert (Quick-Step Floors), Dylan Teuns (BMC) en het Lotto Soudal-duo Tiesj Benoot en Tim Wellens ook nog eens behoorlijk lang.