Sweeck: "Minder vermoeid dan vorig jaar" © Belga

De meeste veldrijders snakken naar het einde van het seizoen. Laurens Sweeck lijkt minder vermoeid te zijn dan de rest van het pak.


Een week na het loodzware WK in Valkenburg pakte Laurens Sweeck afgelopen weekend twee knappe resultaten: in Lille werd hij derde, in Hoogstraten deed hij met een tweede plek nog net iets beter. Vorige woensdag won hij in Maldegem, zijn vierde overwinning van het seizoen.

Dankzij zijn tweede plek in Hoogstraten klom Sweeck naar de derde stek in de tussenstand van de Superprestige, met nog één manche te gaan in Middelkerke. "Uiteraard hoop ik die derde plaats daar met succes te verdedigen. Ik voel me minder vermoeid dan aan het einde van vorig seizoen. Dat moet dus lukken", zo klinkt het hoopvol in Het Nieuwsblad.

In de tussenstand van de Superprestige staat Mathieu van der Poel met 100 punten aan de leiding. Wout van Aert, met 96 punten, neemt niet deel aan de laatste manche in Middelkerke. Laurens Sweeck staat derde met 76 punten. Zijn dichtste achtervolgers zijn Toon Aerts met 71 en Lars van der Haar met 69 punten.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.