Albert weet waarom Wout deze winter de mindere was © Photo news

Het veldritseizoen van Wout van Aert zit erop: een seizoen waarin hij de mindere was van Mathieu van der Poel. Ploegleider Niels Albert weet waar het aan lag.


Wout van Aert pakte de trui van Belgisch kampioen en die van wereldkampioen, maar met 9 zeges ten opzichte van de 28 zeges van Mathieu van der Poel weet zijn ploegleider Niels Albert dat zijn poulain deze winter iets te weinig heeft gebracht.

Volgens Albert is de sterkte van Mathieu uiteraard de voornaamste reden dat Van Aert in de zegestand zo? n achterstand heeft op de Nederlander. De oorzaak daarvoor legt Albert bij het vorige zomerseizoen van Van Aert.

"Wout heeft zich in het laatste deel van vorige zomer iets te veel doelen gesteld. Wanneer Van der Poel af en toe eens een meerdaagse reed om kilometers te malen, wilde Wout de hele zomer scoren", zo schrijft Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Af en toe eens letterlijk meerijden, had geen kwaad gekund."

(DrK/Picture: Photo News)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.