Achtste manche Wereldbeker: LIVE te volgen op Proximus TV! © Belga

Zondag trekt de top van het veldrijden naar Nommay, in Frankrijk, voor de achtste manche in de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup. Wordt het een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Volg de wedstrijd zondag LIVE op Proximus TV!


Nommay, een dorp in het departement Doubs in het westen van Frankrijk, is zondag het decor van de achtste manche van de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup.

Alle specialisten staan op de deelnemerslijst: België kan rekenen op renners zoals Wout van Aert, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Daan Soete, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Klaas Vantornout, Tim Merlier, Jens Adams of Tom Meeusen, de laatste Belgische winnaar in Nommay in 2014. Nederland vaardigt Mathieu van der Poel, leider in de voorlopige tussenstand van de Wereldbeker, af. Zijn landgenoten Lars van der Haar, Corné van Kessel en David van der Poel zijn ook van de partij. Tot het peloton van zo'n 65 veldrijders behoren ook de Duitser Marcel Meisen, de Tsjech Michael Boros en de Fransen Steve Chainel en Francis Mourey, twee keer winnaar in Nommay in 2011 en 2015.

Volgens Niels Albert, ploegleider van Wout van Aert, is de snelle omloop van Nommay een parcours voor 'grote motoren'. Na de start volgt snel een lange trap waar je als renner maar beter bij de eerste tien zit.

In de Wereldbeker heeft Mathieu van der Poel een comfortabele voorsprong. Het duel om de zege wordt eerder een duel om het prestige tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, sinds vorige week allebei in het bezit van een nieuwe nationale titel.

De wedstrijd is zondag live te volgen op Proximus TV vanaf 13.30 uur.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 januari van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.