"De vraag is: wanneer rijdt Wout weg?" © Photo news

Pakt Wout van Aert zijn derde titel op rij en is dat de start van een lange reeks? Volgens Sporza-commentator Michel Wuyts kan de spanning in de wedstrijd al snel weg zijn.


Michel Wuyts, wielercommentator bij Sporza, maakt een vergelijking tussen de reeks overwinningen op het BK van Roland Liboton in de jaren tachtig en de reeks waar Wout van Aert nu aan het bouwen is: "In de jaren 80 was de winnaar eigenlijk ook iedere keer bekend. Liboton won 10 keer op een rij. Dat kan met Van Aert ook het geval zijn, mocht hij in de cross blijven en ik heb de indruk dat hij dat zinnens is", zo staat bij Sporza te lezen.

Op het BK in Koksijde van zondag is het volgens Wuyts niet de vraag of Van Aert zal winnen, maar wel wanneer hij zal wegrijden: "Misschien kan hij de mensen een plezier doen door pas weg te rijden in de 4e of 5e ronde. Maar je kan toch niet vragen aan een jongeman met een enorm vermogen en een ijzeren wil om er iets van te maken of hij zich inhoudt."

Op het BK van vorig jaar in Oostende was de spanning al weg na enkele honderden meters: toen koos de wereldkampioen al heel vroeg het hazenpad.

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.