Van Aert ziet één grote concurrent © Photo news

Wie houdt Wout van Aert van zijn derde opeenvolgende Belgische titel in het veldrijden? De uittredende kampioen ziet zelf maar één grote concurrent, maar weet dat hij ook van zichzelf kan verliezen.


Wout van Aert zit al vanaf vrijdag aan de kust. Zo kon hij zaterdag tussen de jeugdwedstrijden door enkele rondjes op het parcours van het BK in Koksijde afwerken. Door zijn stage met zijn ploeg in Griekenland was het immers even geleden sinds hij nog op een crossfiets had gezeten.

De rol van torenhoog favoriet bezorgt de wereldkampioen geen stress: "Ach, topfavoriet of niet? Het is niet meer dan een spelletje vooraf. Eenmaal de koers begint, telt dat allemaal niet meer", zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Plus: voor mij verandert dat niet veel. Ik ben die favorietenrol al gewend. Het is de vorige BK? s nooit anders geweest."

Op dit BK in Koksijde ziet hij twee gevaren die hem van de titel kunnen houden. Het eerste gevaar: Laurens Sweeck. "Dit is een parcours dat ook Sweeck goed moet passen. Nog meer omdat het zand wat vaster ligt waardoor er minder gelopen en meer gereden moet worden. Dat gaat Laurens goed liggen", aldus Van Aert.

Er loert ook nog een tweede gevaar om de hoek, zo vindt hij: "Het is ook een verraderlijk parcours. Een ronde over je toeren gaan, kan fataal zijn. Je moet je krachten doseren."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.