Toon Aerts: "Kloof met Wout was nooit zo klein" © Belga

Toon Aerts begint zondag met ambitie aan het BK in Koksijde. Wout van Aert is outstanding, maar toch geeft de renner van Telenet Fidea Lions zich nog niet gewonnen. Tegelijk is hij realistisch.


De neutrale crossliefhebber rekent op Laurens Sweeck en Toon Aerts om zondag in Koksijde voor spanning te zorgen op het Belgisch kampioenschap. Wout van Aert is torenhoog favoriet om zijn derde tricolore trui op rij te pakken.

Toon Aerts beseft dat hij dit seizoen een stap vooruit heeft gezet en dat hij de kloof met Wout van Aert opnieuw een stuk kleiner heeft gemaakt. "Of dat volstaat om zondag te kunnen winnen? De kloof kleiner maken is één, ze helemaal dichten is nog wat anders", zo klinkt het realistisch bij De Standaard.

Ook bij Sporza wil de 24-jarige Aerts nog geen grote woorden in de mond nemen. In de Wereldbekercross in Koksijde eerder dit seizoen werd hij pas elfde: "Dat was mijn slechtste uitslag van het seizoen. Ik hoop dat dat geen repetitie was. Het parcours is misschien niet perfect voor mij. Ik zet mezelf zondag dus niet meteen na Wout."

Toch heeft hij al een ideaal scenario in gedachten: "Wout van Aert rijdt niet weg in de eerste ronde, Laurens Sweeck heeft een mindere zandtechniek dan in andere crossen en ik heb zelf een hele goeie dag. Als iemand anders wint, dan zou het jammer zijn als dat door een offday van Wout komt."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.