Vanthourenhout: "Hoop op een podiumplaats" © Belga

Wout Van Aert start als torenhoog favoriet op het BK in Koksijde. Spanning moet wellicht komen in de strijd om een podiumplaats. Naast Sweeck en Aerts is ook Michael Vanthourenhout daarin geïnteresseerd.


Op het Belgisch kampioenschap van vorig jaar in Oostende was de spanning al na enkele honderden meters weg: Wout van Aert snelde meteen weg en liet zich niet meer bijhalen. Op het BK 2018 in Koksijde mag hetzelfde scenario worden verwacht. Toch heeft Michael Vanthourenhout een plan.

"Ik denk dat Wout het zeker niet gemakkelijk zal hebben, tenzij hij van in het begin wegrijdt. Het is aan ons om dat te voorkomen", zo vertelt de renner van Marlux-Bingoal bij Sporza. "Voor onze ploeg is het belangrijk om de eerste ronde vooraan door te komen. We zijn met vijf van onze ploeg die meedoen, we moeten proberen om alle vijf vooraan te starten en hem in de tang te zetten."

Met een podiumplek hoopt Vanthourenhout zo wat kleur te geven aan zijn seizoen en dat van zijn ploeg die dit jaar flink onder de verwachtingen bleef: "Als je realistisch bent, zijn Sweeck en Van Aert de favorieten. Daarachter hoop ik een rol te kunnen spelen. Ik denk dat ze snel zullen proberen weg te rijden, het is aan mij om mee te zijn."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.