Sweeck: "Ik vrees hetzelfde scenario als vorig jaar" © Belga

Naast Toon Aerts wordt Laurens Sweeck als de voornaamste challenger gezien van Wout van Aert op het BK van zondag. Het zand van Koksijde geeft Sweeck een licht voordeel.


Wie is de beste veldrijder als we Mathieu van der Poel en Wout van Aert buiten beschouwing laten? Al het hele seizoen strijden Toon Aerts en Laurens Sweeck om deze titel. Allebei haalden ze zeven keer het podium in de belangrijkste crossen (Wereldbeker, DVV, Superprestige).

"Het podium is een must, de tweede plaats het grote doel", zo klinkt de ambitie van de 24-jarige renner van Era-Circus bij Het Laatste Nieuws. "Of ik droom van meer? Laat het me zo stellen: het parcours in Koksijde ligt me. Met een stel superbenen kan ik heel ver komen."

Sweeck kende een mindere decembermaand, maar voelde na Diegem en Baal beterschap. Toch beseft hij dat er weinig te doen zal zijn aan Wout van Aert, een renner die hij in de jeugdcategorieën steeds achter hem hield: "Met een kampioenschap weet je het natuurlijk nooit. Die titel, die trui: het brengt stress met zich mee. Zelf kan ik dat makkelijk van me afschudden. Maar ook Wout zal er weinig last van hebben. Ik vrees een herhaling van het scenario van vorig jaar in Oostende: scherpe tempoversnelling in de eerste halve ronde en koers gereden."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.