Nys: "Er zijn mogelijkheden om Wout te kloppen" © Photo news

Sven Nys beseft dat Wout van Aert zondag moeilijk te kloppen zal zijn op het BK van Koksijde. Toch geeft de manager van Telenet Fidea zich niet bij voorbaat gewonnen.


Wout van Aert is de te kloppen man op het BK veldrijden van komende zondag in het zand van Koksijde. Is hij wel te kloppen? Sven Nys komt met zijn Telenet Fidea-blok aan de start en weet dat het moeilijk zal worden om de wereldkampioen van de Belgische titel te houden.

"We gaan ons best doen met de ploeg maar het klopt dat Wout van Aert de grote favoriet is", zo vertelde hij deze week op de radio. "Maar er zijn wel mogelijkheden. Koksijde is verraderlijk, één foutje kan je meteen tien seconden kosten. Als Toon Aerts in goede doen is, heeft hij al vaak het podium gehaald. We moeten dus hoog inzetten."

Voor Nys kunnen de weersomstandigheden van de komende uren nog veel wijzigen aan het parcours dat er nu door de regen goed berijdbaar bij ligt. "Als het droger wordt door de zon, wat ze voorspellen, dan wordt het moeilijker berijdbaar en moet er meer gelopen worden", aldus de negenvoudige Belgische kampioen die opnieuw een volkstoeloop verwacht. "Koksijde zorgt voor spektakel en het is altijd leuk om daar naartoe te komen. Er waren in het verleden al WK's en die waren altijd beklijvend. Er zullen dus wel weer duizenden mensen afkomen."

(DrK/Picture: Photo News)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.