Verdonschot: "Heb niks te verliezen, Sanne alles" © Belga

Krijgen we op het BK in Koksijde een kopie van het BK van vorig jaar in Oostende? Toen had Sanne Cant haar handen vol met Laura Verdonschot.


De gezondheidsperikelen zijn van de baan en dus trekt Laura Verdonschot opnieuw als uitdaagster van grote favoriete Sanne Cant naar het BK in Koksijde. In Oostende moest Cant vorig jaar tot het uiterste gaan om de 21-jarige belofte achter zich te houden. Achteraf vindt Verdonschot het goed dat zij toen Cant niet klopte.

"Die titelrace heeft mijn leven veranderd. Ik hield er een profcontract aan over en mijn naam was plotsklaps bij iedereen bekend", zo vertelt ze bij Het Belang van Limburg. "Indien ik toen de trui had gepakt, zou dat een vergiftigd geschenk geweest zijn, denk ik nu. Dat was nu al bijna het geval. Nee echt, ik ben nooit teleurgesteld geweest dat ik naast het BK-goud heb gegrepen."

De renster van Marlux-Bingoal beseft dat zij in Koksijde niets te verliezen heeft en Sanne Cant alles. Toch is het BK niet haar grootste doel van deze winter: "Nee, ik train vooral met het WK in Valkenburg in mijn achterhoofd. Ik wil uit Nederlands-Limburg terugkeren met het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb om het WK te winnen. Op het EK in Tabor heb ik mij gelijkaardig gefocust. Vijf weken lang. En het was bijna prijs."

Op dat EK bij de beloften wist ze nog niet dat haar prestaties werden beïnvloed door de darmschimmel die later bij bloedanalyses aan het licht zou komen. Desondanks moest ze in Tabor pas in de spurt de duimen leggen tegen de Italiaanse Chiara Teocchi.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.