9 op rij voor Sanne Cant?

Sanne Cant kan in Koksijde voor de 9e keer Belgisch kampioene worden. Enkele van die titels zou ze met plezier inruilen voor een tweede wereldkampioenentrui.

Bij de elite vrouwen verloor Sanne Cant maar één BK: in 2009 moest zij de duimen leggen voor Joyce Vanderbeken. Sinds 2010 is zij in het bezit van de trui van Belgische kampioene bij de elite vrouwen. In Koksijde kan zij haar 9e tricolore trui op rij winnen.

"De eerste blijft een heel speciale. Die vergeet je niet. Toch is die van Lille 2016 de mooiste. Hoeveel keer kan je een titel pakken in je eigen gemeente? Die dag leek gewoon het voltallige publiek mijn naam te scanderen. Kippenvel", zo vertelt Cant bij Het Laatste Nieuws.

Vorig jaar in Oostende moest Cant een felle strijd aangaan met Laura Verdonschot. Een negende Belgische titel is dus niet evident. Ook al is ze best trots op de lange reeks, weegt die toch niet op tegen een wereldtitel: "Ach, ik wil gerust vijf tricolores afgeven voor een tweede regenboogtrui. Die wereldtitel heeft me zo veel rust gegeven. Voortaan mag alles, maar moet niets meer. Dat voelt bijzonder goed..."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Nieuws

Top