Geslaagde terugkeer naar België voor Clément Venturini

Clément Venturini was voor het eerst dit seizoen actief in een Belgische cross. De Fransman zorgde zondag bijna voor de verrassing in Leuven.

Clément Venturini is niet de eerste de beste. De ploegmaat van Romain Bardet won vorig jaar de Vierdaagse van Duinkerken en kan ook in het veld aardig uit de voeten. Zondag ging de Franse kampioen in het veldrijden in Leuven voor het eerst dit seizoen de strijd aan met de Belgische en Nederlandse concurrenten. Hij werd meteen tweede, na de favoriet Corné van Kessel.

"Het was mijn eerste wedstrijd in Vlaanderen", aldus de renner van AG2R-La Mondiale bij Sport.be "Het niveau is hier altijd hoger, dus ik was blij dat ik vooraan kon mee strijden. Ik heb wel pech gehad: ik ben gevallen over de beek en moest van fiets wisselen. Daardoor verloor ik contact met Corné van Kessel."

Venturini, die hoopt volgende week zijn Franse titel in het veldrijden te verlengen, was bijzonder opgetogen met de podiumplaats: "Vorig jaar reed ik geregeld mee met deze jongens, maar dit seizoen was het maar de eerste keer. Mijn kortstondige terugkeer naar België is geslaagd."

Aan het WK in Valkenburg neemt de ploegmaat van Oliver Naesen, Jan Bakelants en Stijn Vandenbergh niet deel: "Ik focus nu eenmaal op de weg. Dit seizoen rij ik bijvoorbeeld voorjaarsklassiekers als Milaan-San Remo, Strade Bianchi en de Giro d'Italia."

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Nieuws

Top