Meeusen: "Eindelijk met Van der Poel op het podium"

In Essen lukte het nog niet, maar in Overijse liet Tom Meeusen zien dat zijn vorm in stijgende lijn gaat.

Afgelopen weekend had Tom Meeusen nog in een interview verklaard dat hij het gevoel had dat zijn seizoen nog moest beginnen. De eerste seizoensmaanden waren teleurstellend, maar in de cross van Overijse bewees de renner van Beobank-Corendon dat zijn vorm in stijgende lijn gaat: in de Druivencross haalde hij als derde het podium. "Eindelijk sta ik eens met jou op het podium", zo kon hij zijn ploegmaat Mathieu van der Poel zeggen.

Volgens Meeusen had er nog meer in gezeten dan zijn derde plaats, want hij kreeg nog af te rekenen met een lekke voortube in de laatste ronde: "Daardoor kwam ik niet meer aan een deftige spurt toe. Ach, tweede of derde: het maakt niet zo veel uit. Ik ben al blij dat ik het podium haalde", aldus Meeusen in Het Laatste Nieuws.

Zijn volgende doel is deze vorm bestendigen en op termijn laten zien dat hij een plek in de WK-selectie waard is: "Op basis van wat ik tot vorige week presteerde, heb ik weinig recht van spreken. Nu gaat het toch stilaan de juiste richting uit. Maar we zijn er nog niet. Ik zal zeker nog iets moeten tonen."

(DrK/Picture: Belga)

Nieuws

Top