Meeusen: "Mijn seizoen moet nog beginnen"

Geen Wout van Aert in Essen, maar met Mathieu van der Poel aan de start lijken de overwinningsbloemen al voor één persoon gereserveerd. Tom Meeusen hoopt zich te kunnen mengen in de strijd voor het podium.

Vorig jaar slaagde Tom Meeusen erin om een van zijn sterkste prestaties van het seizoen neer te zetten voor eigen volk in Essen. Na een lange achtervolgingsrace vanuit de laatste positie na een val in het begin van de wedstrijd haalde hij uiteindelijk nog de derde stek: "Ik eindigde nog op het podium, een prestatie die me nog heel lang zal bijblijven. Die ceremonie op het podium, al die fans die mijn naam schreeuwden ... Dat was echt een kippenvelmoment", aldus de renner van Beobank-Corendon bij Sport.be.

Met zes toptienplaatsen in zijn laatste zeven wedstrijden gaat het de goede kant op met Meeusen. "Het begin van het seizoen was slecht, daar moet ik eerlijk in zijn. Een verklaring heb ik niet", aldus de veldrijder die zich heel goed voelt bij de ploeg van Van der Poel. Hij hoopt snel zijn dankbaarheid voor zijn team te kunnen tonen met een knalprestatie: "In Essen wordt het heel moeilijk om bij de eerste drie te eindigen. Op Wout (Van Aert) na staan alle toppers aan de start. In de buurt van het podium eindigen moet wel mogelijk zijn."

Meeusen houdt mogelijk nog veel voor ons in petto: "Terwijl de concurrentie de wedstrijden begint te voelen, heb ik het gevoel dat het voor mij nog allemaal moet beginnen", zo klinkt het strijdvaardig.

(DrK/Picture: Belga)

De vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee is zaterdag live te volgen op Sporza. U vindt hier de streaming op Proximus TV.

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december.

Nieuws

Top