Pauwels: "Ben minder goed dan vorige jaren"

Kevin Pauwels hoopt zaterdag in eigen streek in de wedstrijd in Essen opnieuw aan te knopen met betere prestaties. Hij wordt in zijn overtuiging gesterkt door goede resultaten in de voorbije wedstrijden.

De zesde plaatsen in Zeven en Hamme zijn een opsteker voor Kevin Pauwels die in Tabor, Niel, Gavere en Bogense tevreden moest zijn met een plek net binnen de top tien. "Ik ben minder goed dan de andere jaren", geeft de renner van Marlux-Napoleon Games uit Kalmthout toe bij Sport.be. "Problemen met de rug is een deel van de verklaring."

Dat ook het stopzetten van de samenwerking met coach Peter Hespel er iets mee te maken heeft, wil Pauwels niet gezegd hebben, want hij wijzigde de voorbereiding op het crossseizoen niet. Hij hoopt op beterschap in de komende wedstrijden, te beginnen in Essen: "Een cross in eigen streek zorgt ook altijd voor wat meer motivatie. Hopelijk werpt de stage in Spanje meteen zijn vruchten af."

(DrK/Picture: Photo news)

De vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee is zaterdag live te volgen op Sporza. U vindt hier de streaming op Proximus TV.

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december.

Nieuws

Top