Mettepenningen: "Van der Poel in alles beter dan Nys"

Veel succes heeft Jurgen Mettepenningen, ploegmanager van Marlux-Napoleon Games, dit seizoen nog niet geboekt met zijn ploeg. Reden? De dominantie van Mathieu van der Poel, een veldrijder zoals er nog maar zelden een is geweest.

Drie podiumplaatsen in de zogenaamde televisiecrossen (twee keer derde, een keer tweede in Eeklo, Hamme en Meulebeke): daar moet Jurgen Mettepenningen, ploegmanager van Marlux-Napoleon Games, het voorlopig mee doen. Een overwinning van zijn eliterenners kon hij nog niet vieren.

Al vindt hij toch één troost: "De Europese titel van Iserbyt bij de beloften. In moeilijke tijden voor onze ploeg ben ik daar best fier op. De meeste aandacht gaat nu eenmaal naar de profs. En daar is het in de tv-crossen jammer genoeg... nul." Panikeren doet de ploegleider evenwel nog niet: "Het seizoen is amper halfweg. We hebben nog drie maanden om alles recht te zetten," zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Zijn ploeg staat er als blok niet en dat kan volgens Mettepenningen maar één oorzaak hebben: in de zomer werd niet hard genoeg getraind. De manager greep in met de vervanging van ploegleider Danny De Bie door Gianni Meersman. Het wordt nog even geduld oefenen voor die vervanging effect krijgt.

De manier van koersen van slokop Mathieu van der Poel helpt ook niet om zijn renners in beeld te laten komen: "Het tempo is zo moordend. Als je ziet hoe Van der Poel er in de eerste ronde tegenaan gaat... Ik heb de hoogconjunctuur van Nys meegemaakt. Wel, Van der Poel overtreft hem op alle vlak. Die is zó compleet."

(DrK/Picture: Belga)

Nieuws

Top