Wat scheelt er met Kevin Pauwels?

Kevin Pauwels staat nog altijd derde in de UCI-ranking, maar een podiumplaats kon hij dit seizoen nog niet bemachtigen. Ploegmanager Mettepenningen weet niet hoe het komt dat zijn renner maar niet de goede vorm te pakken krijgt.

Vierde in Iowa, Neerpelt en Ronse, vijfde in Eeklo en Oudenaarde: dat zijn de dichtste ereplaatsen die Kevin Pauwels dit seizoen al kan voorleggen. Voor zijn laatste overwinning moeten we al 21 maanden terugkeren in de tijd, naar de Sluitingsprijs in Oostmalle in februari 2016.

Niemand weet wat er precies scheelt met Kevin Pauwels. "Zijn bloed is in orde. Zijn tests bij het begin van het seizoen waren ook goed. Maar zijn resultaten zijn dat niet", zo vertelt Jürgen Mettepenningen, zijn ploegmanager bij Marlux-Napoleon Games, in Het Laatste Nieuws. "Dit is een heel vervelende situatie, want niemand kent de oplossing. Niet bij de ploeg, niet in zijn directe omgeving."

Een lichamelijk probleem is er niet, dus zit het probleem misschien in zijn hoofd. Mettepenningen stelde zijn renner voor om bij een mental coach langs te gaan, maar dat ziet de introverte Pauwels niet zitten. De veldrijder stopte ook de samenwerking met Peter Hespel en traint nu volgens zijn eigen schema's. Ook dat kan een verklaring voor zijn mindere presteren zijn. "Hij heeft gevraagd om het zo te mogen doen en wij zijn hem gevolgd. Op voorhand kan je niet inschatten wat dat gaat geven. Vandaag is het duidelijk dat het tegenvalt, maar dat kon je vooraf niet voorspellen", aldus Mettepenningen.

Tot slot is Pauwels ook al 33 jaar en stilaan een van de oudere crossers. "Ik stel vast dat Kevin vorig jaar Lars van der Haar en Toon Aerts vlot uit het wiel reed en dat hij hen vandaag niet kan volgen", vindt zijn ploegmanager die toch nog altijd in zijn renner blijft geloven. "Ik denk dat Kevin nog een toekomst heeft in het veld. Wellicht niet in de rol die hij vroeger had, maar ik zie hem af en toe nog flitsen en meedoen aan het front."

(DrK/Picture: Photo news)

Volgende cross LIVE te bekijken op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Duitse Zeven, nu zaterdag 25 november.

Nieuws

Top