Sweeck: "Scherpte was plots weg"

Na een belastend begin van het seizoen met sterke resultaten ging het even wat minder met Laurens Sweeck. Na een week relatieve rust hoopt hij dit weekend vooral in Koksijde te kunnen uitpakken.

Laurens Sweeck begon sterk aan het seizoen met twee zeges in de States en een zege in Neerpelt. In Gieten pakte hij nog een derde plek, maar sindsdien ging het wat minder: de renner van ERA-Circus werd 9e in Meulebeke en Ronse en 5e in Kruibeke en Zonhoven. Een signaal voor hem om een week relatieve rust in te lassen. Daarvan hoopt hij dit weekend de vruchten te kunnen plukken in Boom en Koksijde.

"De scherpte was plots weg", zo verklaart de 23-jarige bij Het Nieuwsblad. "Al had ik ook enkele keren pech op een cruciaal moment in de wedstrijd en had ik vorige zondag last van pijn in mijn rug." De tweelingbroer van Diether trainde deze week vooral op de weg om minder belasting te ervaren en weet uit ervaring dat deze aangepaste trainingsweek het vereiste effect kan hebben. Vooral in Koksijde hoopt hij sterk te presteren, want het is een cross die hem bijzonder goed ligt.

Ondanks de dominantie van Van der Poel en Van Aert hoopt Laurens Sweeck dat hij de twee tenoren het vuur aan de schenen kan leggen: "Als ik me bij hun dominantie zou neerleggen, dan moet ik niet langer aan competitie doen", zo klinkt het strijdvaardig.

(DC/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de derde manche van de Telenet Superprestige in Boom, op zaterdag 21 oktober, vanaf 13.30 uur.

Nieuws

Top