Van der Poel: "Dit niveau kan ik de hele winter aan"

Slecht nieuws voor zijn concurrenten in het veldrijden: Mathieu van der Poel verklaart dat hij zijn huidige vormpeil een hele winter kan aanhouden.

Rijdt elke crosser dit seizoen voor de tweede plaats? Mathieu van der Poel, al goed voor acht overwinningen in de negen crossen waarin hij de start nam, verklaart in een interview met Het Laatste Nieuws dat hij zijn huidige niveau een hele winter kan aanhouden: "Ik ben ervan overtuigd dat ik dit niveau een heel seizoen kan aanhouden. Ik pik stilaan mijn niveau van de VS weer op. Na mijn terugkeer van Iowa en Waterloo was ik niet meer zo flitsend. Ook het gevoel was iets minder. Dat is voor mij het belangrijkste wat er is", aldus de Nederlandse kampioen.

Zijn goede conditie dankt hij aan zijn zorgeloze, normale zomer: "Ik heb op de weg gekoerst, ik heb veel mountainbikewedstrijden gereden. Ik heb er mijn voordeel mee gedaan." Net als Laurens Sweeck en Wout van Aert zette Van der Poel sterke prestaties neer op de weg. De zomer zag hij dan ook niet als een voorbereiding op het veldritseizoen: "Als je tegen jezelf zegt dat het maar dient als een voorbereiding, dan kun je het makkelijk wegwuiven wanneer het niet goed gaat. Ik denk dat de meeste crossers nu wel ambities hebben op de weg."

Daarom vindt hij het ook vreemd dat de trainer van Wout van Aert het drukke zomerprogramma van zijn poulain aanhaalt als excuus voor de mindere prestaties van de wereldkampioen: "Ik vind dat een raar excuus. Ik weet niet waar het bij hem nu misloopt. Ik heb niet de indruk dat hij in de zomer te veel heeft willen doen."

(DC/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de derde manche van de Telenet Superprestige in Boom, op zaterdag 21 oktober, vanaf 13.30 uur.

Nieuws

Top