Zij moeten ons naar de finale van het WK schieten!

Grote namen in de Belgische aanval, denk maar aan Hazard, Lukaku of Mertens. En de honger om een tornooi te winnen is groot. Een close-up op de Duivels aanvallers die ons naar de finale van het WK moeten schieten...
Zij moeten ons naar de finale van het WK schieten!

© Photonews

Eden HAZARD

Eden HAZARD

© Photonews

Geboren op 7 januari 1991, in La Louvière
Huidige club: Chelsea
Vorige clubs: Lille OSC
Aantal selecties: 87
Aantal caps: 83

Anekdotes – weetjes

De aanvoerder van de Rode Duivels en de ster van Chelsea. De ogen van de natie zijn vooral op hem en De Bruyne gericht in Rusland. Hij voegde zopas nog een FA Cup toe aan zijn al indrukwekkende prijzenkast en is klaar voor een trofee met België. Ondertussen weerklinken de geruchten over Real Madrid steeds luider.

Hoe kunnen we het ook vergeten? In 2011 haalde bondscoach Georges Leekens Hazard vroeg naar de kant. Tegen diens zin, en Hazard ging prompt buiten het stadion een hamburger eten terwijl de match nog bezig was. Toen Hazard in latere interviews naar zijn favoriete eten gevraagd werd, antwoordde hij met een knipoog "hamburger".

Daags voor zijn laatste match bij Lille organiseerde Hazard een klein feestje. Dat liep echter uit de hand, bekende ex-ploegmaat Rio Mavuba op Franse TV. "De volgende ochtend moesten we om 10 uur in het hotel zijn. We openden de deur en zagen Hazard liggen. 'Ik heb geen tijd gehad om naar huis te gaan', zei hij. Die avond scoorde hij een hattrick."

Video

Op het EK 2016 swingden de Duivels tegen Hongarije, onder aanvoering van Hazard die prachtig scoorde.

Michy BATSHUAYI

Michy BATSHUAYI

© Photonews

Geboren op 2 oktober 1993, in Brussel
Huidige club: Borussia Dortmund
Vorige clubs: Standard, Olympique Marseille, Chelsea
Aantal selecties: 28
Aantal caps: 14

Anekdotes – weetjes

Antonio Conte moest hem niet bij Chelsea, ook al maakte hij vorig seizoen het doelpunt van de titel. Dortmund gooide hem een reddingsboei toe en die greep hij met beide handen. Batsman speelde zich meteen in de harten van Der Gelbenwand, met 5 doelpunten in zijn eerste 3 matchen. Hij klokte af op 9 stuks in 14 partijen toen hij zich blesseerde.

- sociale media

- Batsman was als jonge gast geen onbeschreven blad. Het zorgde er onder meer voor dat hij bij Anderlecht in de jeugd mocht beschikken. Bij de beloften dreef hij het ooit té ver, toen hij samen met een ploegmaat callgirls uitnodigde op hun hotelkamer. Het bracht hem meteen in een slecht daglicht bij Marc Wilmots, maar Batshuayi herpakte zich.

Video

In 431 speelminuten scoorde Batshuayi zes goals voor de Rode Duivels, een straf gemiddelde.

Romelu LUKAKU

Romelu LUKAKU

© Photonews

Geboren op 13 mei 1993, in Antwerpen
Huidige club: Manchester United
Vorige clubs: RSCA Anderlecht, Chelsea, West Bromwich Albion, Everton
Aantal selecties: 77
Aantal caps: 66

Anekdotes – weetjes

De onbetwistbare eerste spits van de Rode Duivels. Lukaku zette moeiteloos de stap van Everton naar Manchester United en scoorde 27 keer in 51 partijen. Met 33 goals is hij ook topschutter aller tijden van België. In Rusland wordt er dan ook op de doelpunten van Big Rom gerekend.

Romelu Lukaku stak er bij de jeugd altijd bovenuit. Letterlijk althans, want de spits was een kop groter dan zijn leeftijdsgenoten en een pak struiser. Het verschil was zo groot dat ouders van de tegenstander niet wilden geloven dat Lukaku maar 12 jaar was. Zijn moeder pakte uiteindelijk de geboorteakte steevast mee naar wedstrijden.

Video

Toen hij zijn 31ste interlandgoal maakte, kroonde hij zich tot topschutter aller tijden. Daar kwamen er ondertussen nog twee bij.

Dries MERTENS

Dries MERTENS

© Photonews

Geboren op 6 mei 1987, in Leuven
Huidige club: Napoli
Vorige clubs: KAA Gent, Eendracht Aalst, AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht, PSV
Aantal selecties: 78
Aantal caps: 66

Anekdotes – weetjes

Al twee seizoenen lang is de kleine Mertens de diepe spits van Napoli, maar bij de Rode Duivels fungeert hij nog steeds als flankaanvaller. Mertens kende alweer een productief seizoen, met 22 goals. Bij de nationale ploeg is het wel knokken om een basisplaats, in 27 van zijn 66 interlands was hij invaller  

Zowat heel Vlaanderen leefde mee, toen het droomhuwelijk tussen Mertens en 'zijn' Kat Kerkhofs op de klippen leek te lopen. Maar de twee vochten zich erdoor en zijn weer gelukkig samen. Kerkhofs opende zopas haar eigen fitnesszaak in Leuven, Qore.

De Italiaanse pers kwam onlangs met een hartverwarmend verhaal. Dries Mertens blijkt regelmatig pizza's te bestellen om die vervolgens - vermomd - uit te delen aan daklozen. Daarnaast verzamelt hij kleren voor kansarme kinderen, verstuurt hij medicijnen naar Venezuela, bezoekt hij ziekenhuizen en heeft hij een opvangtehuis voor honden.

Video

Fellaini maakte de gelijkmaker, maar het was Mertens die België naar de overwinning schoot tegen Algerije op het WK 2014.Overal #REDTOGETHER! Geen tv in de buurt? Kijk naar de Rode Duivels tijdens het WK met de Proximus TV-app. De data is gratis! Klik hier voor meer info!

Lees ook:

 
Zij staan hun mannetje op het middenveld van de Rode Duivels in Rusland
 
Deze verdedigers moeten het doen voor de Duivels in Rusland
 
De doelwachters van de Duivels in Rusland
 
Zij waken over onze Duivels in Rusland

Top