De doelwachters van de Duivels in Rusland

Roberto Martínez had liever vier in plaats van drie doelmannen meegenomen naar Rusland, maar dat kan nu eenmaal niet. En dus stond de bondscoach voor een duivels moeilijke keuze. Uiteindelijk moest Matz Sels thuis blijven....

De doelwachters van de Duivels in Rusland

© Photonews

Thibaut COURTOIS

Thibaut COURTOIS

© Photonews

Geboren op 11 mei 1992, in Bree
Huidige club: Chelsea FC
Vorige clubs : KRC Genk, Atlético Madrid
Aantal selecties : 67
Aantal caps: 55

Anekdote – goed om te weten

Nadat hij twee blunders beging tegen Barça in de achtste finale van de Champions League en (deels) verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Chelsea, werd Thibaut Courtois stevig onder vuur genomen op sociale media en in de gespecialiseerde pers. De Spaanse sportkrant Marca spande echter de kroon door de benen van de keeper van de Rode Duivels te vergelijken met… de kanaaltunnel!

Dat Courtois bij Chelsea terechtkwam, was in zekere zin puur toeval. Omdat Piet De Visser, de scout van Chelsea, aasde op Romelu Lukaku, woonde hij een jeugdwedstrijd tussen de jeugdploegen van Anderlecht en Genk bij, toen hij Thibaut Courtois opmerkte op een ander veld. Hij was meteen verkocht, maar wachtte tot Courtois debuteerde in het eerste elftal van Genk om het bij Chelsea op tafel te gooien. De rest is geschiedenis…

Video

Courtois in actie tijdens het EK 2016:

Simon MIGNOLET

Simon MIGNOLET

© Photonews

Geboren op 6 maart 1988, in Sint-Truiden
Huidige club: Liverpool FC
Vorige clubs: Saint-Trond, Sunderland
Aantal selecties: 78
Aantal caps: 21

Anekdote – goed om te weten

Simon Mignolet heeft twee passies: voetbal en… koffie. Zo opende de Limburger in oktober 2016 een koffiebar in Sint-Truiden, Twenty Two Coffee, genoemd naar zijn rugnummer bij Liverpool. En hij ging zelfs nog een stapje verder, door ook een eigen koffiemerk op de markt te brengen: Twenty Two Inspired.

“Simon Mignolet is een van de meest intelligente doelmannen die ik ooit onder mijn hoede had”, verklaarde Jürgen Klopp recentelijk. En terecht: de 29-jarige keeper haalde een bachelor Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Leuven en spreekt vlot Engels, Duits, Frans en Nederlands.

Video

Wie kan een strafschop van Dries Mertens stoppen? Simon Mignolet natuurlijk!

Koen CASTEELS

Koen CASTEELS

© Photonews

Geboren op 25 juni 1992, in Bonheiden
Huidige club: VfL Wolfsburg
Vorige clubs: TSG 1899 Hoffenheim, SV Werder Bremen
Aantal selecties: 17
Aantal caps: 0

Anekdote – goed om te weten

Terwijl hij samen met Matz Sels dingt naar de stek van derde doelman, werd Koen Casteels door het tijdschrift Kicker, dé Duitse referentie op voetbalgebied, zopas gekozen tot ‘Doelman van het elftal van het jaar’.

De eerste officiële match van Casteels in het shirt van VfL Wolfsburg eindigde al meteen met een meesterlijke redding. Omdat Wolfsburg en Bayern München na de reguliere speeltijd nog steeds gelijk stonden, werd er overgegaan tot strafschoppen. Casteels stopte met zijn linkervoet de vijfde Beierse elfmeter, genomen door Xabi Alonso, en schonk zo ‘De Wolven’ hun eerste Duitse Supercup.

Video:

Een van de mooiste reddingen van het seizoen in Duitsland, op naam van Casteels:Overal #REDTOGETHER! Geen tv in de buurt? Kijk naar de Rode Duivels tijdens het WK met de Proximus TV-app. De data is gratis! Klik hier voor meer info!

Lees ook:

 
Zij moeten ons naar de finale van het WK schieten!
 
Zij staan hun mannetje op het middenveld van de Rode Duivels in Rusland
 
Deze verdedigers moeten het doen voor de Duivels in Rusland
 
Zij waken over onze Duivels in Rusland

Top