Dit opmerkelijke elftal speelde één interland voor de Rode Duivels

Uitkomen voor je land is als voetballer zowat de grootste eer die er is. Terwijl recordhouder Jan Vertonghen bijna de kaap van 100 interlands kan ronden, zijn er een heleboel spelers de maar één cap achter hun naam hebben staan. Wij stelden een opmerkelijk elftal samen.
Dit opmerkelijke elftal speelde één interland voor de Rode Duivels

© Belga

Dany Verlinden

Dany Verlinden

© Belga

Acht jaar in de A-kern van Lierse, zestien in die van Club Brugge. Dany Verlinden is het boegbeeld van de West-Vlamingen, maar bij de Rode Duivels moest hij opboksen tegen onder meer Michel Preud'homme. Hij zou maar één interland spelen, in 1998 tegen Noorwegen.

Denis Odoi

Denis Odoi

© Belga

De vrolijke rechtsachter is één van de beste vrienden van Napoli-ster Dries Mertens. Het zal voor de toenmalige speler van Anderlecht dan ook een plezier geweest zijn om zijn debuut te kunnen delen met zijn maatje. Odoi speelde zijn enige interland in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro in 2012.

Steve Colpaert

Steve Colpaert

© Belga

Van 2008 tot 2015 was de centrale verdediger een rots in de branding van Zulte Waregem. Hij werd in 2010 beloond voor zijn sterke prestaties met een oproepingsbrief voor de Rode Duivels. Toenmalig bondscoach Dick Advocaat gooide hem in de oefeninterland tegen Kroatië 90 minuten lang voor de leeuwen... als rechtsachter.

Birger Maertens

Birger Maertens

© Belga

Jarenlang was de centrale verdediger een rots in de branding bij Club Brugge. Het jeugdproduct van blauw-zwart werd door toenmalig bondscoach Aimé Antheunis bij de Rode Duivels gehaald. Hij bleef steken op een halve wedstrijd, in de WK-kwalificatie tegen Litouwen.

Derrick Tshimanga

Derrick Tshimanga

© Belga

De linksachter brak door bij Lokeren en verkaste nadien voor 2,5 miljoen euro naar Genk. Ondertussen is de 29-jarige verdediger na onder andere enkele blessures afgegleden naar 1B, waar hij bij OHL voetbalt. In 2011 voetbalde hij één keer in het shirt van de nationale ploeg, toen hij in het slot van de match inviel tegen Slovenië.

Eddy Snelders

Eddy Snelders

© Belga

Tegenwoordig is hij aan het werk als voetbalanalist. Maar Eddy Snelders speelde ondanks een mooie carrière (bij onder meer Standard, Lierse en Germinal Ekeren) maar één interland voor de nationale ploeg. In '81 kwam Snelders een uur in actie tegen Nederland. België verloor wel met 3-0.

Stijn De Smet

Stijn De Smet

© Belga

Een Rode Duivel bij het kleine Cercle Brugge, ze maken het niet vaak mee bij de vereniging. In 2008 was het wel even zover, want jeugdproduct Stijn De Smet werd opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij speelde een helft mee in de 1-4 verloren oefenmatch tegen Marokko.

Killian Overmeire

Killian Overmeire

© Belga

Een clubspeler zoals er in het hedendaagse voetbal nog maar weinig zijn. Overmeire groeide van de Lokerense jeugd door naar de eerste ploeg, waar hij op zijn 32e nog steeds speelt en aanvoerder is. Overmeire kende zijn sportieve hoogtepunt in 2008, toen hij opgeroepen werd voor de Rode Duivels.

Tom Caluwé

Tom Caluwé

© Belga

De huidige T2 van KV Mechelen kende een exotische carrière, met passages bij Al-Wakrah (Qatar) en AEK Larnaca (Cyprus). De middenvelder heeft overigens een straf record beet. Hij heeft de beste verhouding speelminuten-doelpunten bij de Rode Duivels. Hij bezorgde België een 2-1 zege tegen Saoedi-Arabië, met een goal in zijn enige 45 minuten.

Dennis Praet

Dennis Praet

© Belga

De mezzala van Sampdoria zit dit seizoen in bloedvorm en wordt zelfs gelinkt aan Juventus. Tot een nieuwe kans bij de Rode Duivels leidde het nog niet, maar volgens bondscoach Martinez wordt Praet wel gevolgd. Tot dusver moet Praet tevreden zijn met één interland, in 2014 onder Wilmots.

Laurent Depoitre

Laurent Depoitre

© Belga

De bonkige spits hoort er sinds afgelopen november weer bij door zijn sterke prestaties bij Huddersfield. Maar zijn enige cap tot dusver speelde Depoitre in 2015 in en tegen Andorra. De toenmalige sterkhouder van KAA Gent luisterde zijn debuut bij de Rode Duivels op met een goal.Overal #REDTOGETHER! Geen tv in de buurt? Kijk naar de Rode Duivels tijdens het WK met de Proximus TV-app. De data is gratis! Klik hier voor meer info!

Top