Broederliefde bij de Rode Duivels: deze broers stonden samen op het veld

Zowel Thorgan Hazard als oudere broer Eden scoorden onlangs in de interland tegen Cyprus. Daarmee waren ze pas het tweede broerderpaar dat scoorde in dezelfde interland. Maar in de volledige voetbalgeschiedenis waren er nog andere broederparen die samen op het veld stonden bij de Rode Duivels. Een ovezicht.
Broederliefde bij de Rode Duivels: deze broers stonden samen op het veld

© belga

Vanderstappen

Vanderstappen

© http://unionhisto.skynetblogs.be

Broers, ploegmaats op clubniveau en spitsbroers: Gustave en Charles Vanderstappen waren onafscheidelijk. Bij Union Saint-Gilloise stond broer Joseph ook nog eens in het doel. Ze kroonden zich zesmaal tot landskampioen, Gustave werd tweemaal topschutter en doelman Joseph wist 40 wedstrijden ongeklopt te blijven. De twee aanvallers zouden in vier interlands samen aan de bak komen voor België.

Cambier

Cambier

© http://soccernostalgia.blogspot.be

Zowel Arthur als Charles speelden hun volledige carrière voor Club Brugge. Arthur, de oudste van de twee, stond al in de eerste ploeg als verdediger toen zijn broer Charles, een middenvelder, zijn plaats afdwong. Laatstgenoemde kwam wel aan 23 interlands, terwijl Arthur het met één cap moest stellen. In die match speelden de twee wel samen.

Feye

Feye

© http://footbezgranits.ucoz.ru

Rond de vorige eeuwwisseling waren ook de broers Feye samen actief voor de Rode Duivels. Aanvallende middenvelder René speelde bij Sporting Club de Bruxelles en Racing Club de Bruxelles. Op het einde van zijn carrière kwam hij alsnog aan vijf interlands. Jongere broer Marcel, een doelman, passeerde bij dezelfde clubs. Ze zouden samen één keer op het veld staan bij de nationale ploeg.

Braine

Braine

© http://www.xtratime.org

De Antwerpse broers Braine braken beiden door in hun thuisstad, bij Beerchot VAC. De oudste broer Pierre, die als middenvelder speelde, zou 46 keer het shirt van de nationale ploeg dragen. Jongere broer en aanvaller Raymond speelde 54 interlands. Hij versierde als eerste Belg ooit een transfer naar het buitenland, naar het Tsjechische Sparta Praag.

Sulon

Sulon

© Belga

Albert en Gérard Sulon zette hun eerste stappen als voetbalprof samen bij Club Luik. Eerstgenoemde speelde in de defensie, terwijl zijn tweelingbroer op het middenveld stond. Albert bleef zijn hele carrière in Luik, terwijl Gérard omzwervingen maakte. Ze speelden beiden zes interlands, in vier daarvan stonden ze samen op het veld.

Millecamps

Millecamps

© belga

Onafscheidelijk waren ze tijdens hun carrière, de twee voetballende broers. Zowel Luc als Marc speelden hun volledige carrière voor SV Waregem. Verdediger Luc haalde 35 selecties bij de nationale ploeg, Marc speelde slechts zes interlands. Ze kwamen samen vijf keer in actie voor de Rode Duivels.

Mpenza

Mpenza

Emile en Mbo leken in hun eerste voetbaljaren een siamese tweeling. Ze braken samen door bij Kortrijk, maakten furore bij Moeskroen en trokken samen naar Standard. Ze zouden ook 20 keer aan elkaars zijde uitkomen voor de nationale ploeg en slaagden er als eerste broederpaar in om in dezelfde interland te scoren . Dat gebeurde in 2005 tegen Griekenland.

Lukaku

Lukaku

© Belga

Beiden zetten hun eerste stappen als prof bij Anderlecht, maar daarna legden ze een heel ander parcours af. Terwijl Romelu recht naar de Premier League ging, maakte Jordan een ommetje via Oostende om bij Lazio te belanden. Beiden maakten het wel tot de Rode Duivel, en Jordan gaf vorig jaar tegen Portugal een assist voor zijn oudere broer .

Hazard

Hazard

© belga

Thorgan en Eden zijn het meest recente broederpaar in de geschiedenis van de Rode Duivels. En de twee zetten onlangs nog een zeldzamere prestatie neer in de interland tegen Cyprus. Zowel Eden als Thorgan scoorden , een prestatie die enkel de broers Mpenza hen voordeden in de geschiedenis van de Rode Duivels.

Top