Het beste van Kevin De Bruyne

Pep Guardiola spaart zijn lof niet voor Kevin De Bruyne. "Hij is één van de besten die ik ooit zag". De Rode Duivel is uitgegroeid tot dé draaischijf van Manchester City, met zijn waanzinnige passes en geweldige vista. Een bloemlezing.
Het beste van Kevin De Bruyne

© Belga

Geweldige dribbel tegen Ciman

Geweldige dribbel tegen Ciman

© Belga

In zijn jonge jaren bij Genk liet De Bruyne meteen zien dat hij over een geweldige techniek beschikt. In een thuismatch tegen Standard nam hij zo collega-international Laurent Ciman eens prachtig te grazen. Een moeilijke controle in de lucht, een tikje met de hak en de Luikse verdediger stond perplex . Héérlijk.

Héérlijke goal tegen Stuttgart

Héérlijke goal tegen Stuttgart

© Sparky in Rotterdam '91 - WordPress.com

In het seizoen 2012-2013 speelde De Bruyne op huurbasis voor Werder Bremen. Met die ploeg speelde hij Stuttgart helemaal van de mat. De Bruyne zette zelf de kers op de taart met een geweldig doelpunt. Met een lobje omspeelde hij de verdediger en de doelman onderging enkele tellen later hetzelfde lot.

Pegel in de kruising in Europa

Pegel in de kruising in Europa

© Belga

Ook op het Europese toneel toonde De Bruyne al vroeg zijn onuitputtelijke talent. Thuis tegen het Franse Lille OSC nam hij in dienst van Wolfsburg een hoekschop in één tijd op de slof. Het leer vloog onnavolgbaar in de winkelhaak , de Volkswagen Arena ging helemaal uit zijn dak.

De Bruyne vernedert Bayern

De Bruyne vernedert Bayern

© Belga

Bayern München is al jaren dé te kloppen ploeg in de Bundesliga. Der Rekordmeister kreeg meer dan twee jaar geleden wel slaag van Kevin De Bruyne en co, toen de Rode Duivel voor Wolfsburg speelde. Met een assist en twee héérlijke doelpunten leidde een onhoudbare De Bruyne zijn ploeg naar een spraakmakende 4-1-zege.

Matchwinaar in topper tegen Chelsea

Matchwinaar in topper tegen Chelsea

© firenews

Tegen de regerende landskampioen bewees De Bruyne dit seizoen nog dat hij de beste spelverdeler in de Premier League is. Onze landgenoot was zoals gewoonlijk de centrale pion in de aanvalsplannen van The Citizens. Tegen een stug Chelsea leverde dat lang geen goals op, totdat De Bruyne zelf Courtois versloeg met een mooi pegel.

Geweldige assist op Sané tegen Stoke

Geweldige assist op Sané tegen Stoke

© Manchester City

Een ruime 7-2 zege tegen een middenmotor, geen historische prestatie van Manchester City. Maar het was wel één grote Kevin De Bruyne-show. De Rode Duivel was andermaal de draaiende motor, vooral zijn assist op Leroy Sané deed de monden openvallen. Vanuit een schijnbaar onmogelijke positie zette hij de Duitser met een millimeterpass alleen voor doel.

De Bruyne rolt de VS op

De Bruyne rolt de VS op

© Belga

Op het WK 2014, het eerste grote toernooi voor de Rode Duivels sinds lang, namen De Bruyne en co het in de achtste finale op tegen de Verenigde Staten. De Belgen waren beter, maar het was tot de verlengingen wachten op een doelpunt. De Bruyne opende de score met een gekruist schot , en bood Lukaku even later nog een treffer aan.

De Bruyne wil zelf shirt wisselen

De Bruyne wil zelf shirt wisselen

© Wolves.co.uk

Connor Ronan, die naamt zegt u waarschijnlijk weinig. Maar de 19-jarige middenvelder van Wolverhampton maakte blijkbaar wel indruk op De Bruyne. Nadat Man City de tweedeklasser pas na strafschoppen uitschakelde in de League Cup, was het onze landgenoot zelf die Ronan ging vragen om van shirts te wisselen , tot diens grote verbazing.

Revanche op Mourinho

Revanche op Mourinho

© premierleague.com

In het verleden speelde De Bruyne een half jaar voor Chelsea, maar trainer José Mourinho maakte al snel duidelijk dat hij niet rekende op de Belg. Die vertrok snel, maar nam vorig seizoen stevig revanche op de Portugees. Met een glansprestatie en een doelpunt klopte Man City stadsgenoot Man United , waar Mourinho tegenwoordig trainer is, met 1-2.

Goed hart

Goed hart

© screenshot

De Bruyne heeft het hart ook op de juiste plaats. Niet alleen was de aanvallende middenvelder het gezicht van de Special Olympics, hij deinst er ook niet voor terug om een fan te verrassen. Na een uitmatch op Sunderland liep De Bruyne zonder aarzelen recht naar een gehandicapte fan. De man in de rolstoel kon zijn geluk niet op met het shirt van De Bruyne.

Wereldgoal tegen Newcastle

Wereldgoal tegen Newcastle

© Read But Never Red

Last but not least. Twee jaar geleden schitterde De Bruyne ook tegen Newcastle. The Magpies wisten niet wat hen overkwam en gingen met 6-1 de boot in. Onze landgenoot gaf twee assists en scoorde zelf de mooiste goal van de avond. Met een prachtige volley nam hij de bezoekende doelman te grazen.

Top