Golfen, op vakantie en transfer versieren: dit doen de afwezige WK-sterren

Golfen, op vakantie en transfer versieren: dit doen de afwezige WK-sterren

Het kruim van de voetbalwereld loopt momenteel rond in Rusland. Het is te zeggen: een groot deel van het kruim. Want enkele absolute toppers bleven ook thuis. De ene werd simpelweg gepasseerd omwille van "tactische redenen", de andere zag zijn land geen kwalificatie afdwingen. Maar wat doen die topspelers dan tijdens het WK?

Leroy Sané

Leroy Sané

De buitenwereld reageerde verrast toen Joachim Löw besloot Leroy Sane thuis te laten. De flankaanvaller was nochtans verkozen tot beste jongere in de Premier League, maar bij Duitsland "past hij niet in de tactiek". Klinkt bekend, nietwaar? De jonge Duitser trok naar Californië en vergat er zijn zorgen in de armen van vriendin en zangeres Candice Brook.


Radja Nainggolan

Radja Nainggolan

Heel België sprak er schande van, dat Il Ninja niet naar het WK mocht. De middenvelder maakte een rondje langs enkele televisieprogramma's, maakte grappige reclamefilmpjes én rondde zijn transfer naar Inter Milaan af. De beelden van zijn aankomst daar zeggen genoeg: Nainggolan is een God in Italië.

Laurent Ciman

Laurent Ciman

Terwijl de meeste afwezigen genieten van extra vakantie, is Ciman alweer aan het voetballen. In Amerika loopt de competitie namelijk gewoon door. Bij zijn terugkeer pegelde Ciman al na enkele minuten een vrije trap héérlijk in het hoekje. Zou Roberto Martínez dat gezien hebben?

Alexis Sánchez

Alexis Sánchez

Chili greep naast het WK. Een zware opdoffer voor de winnaar van de Copa America. Alexis Sánchez besloot op vakantie zijn zorgen te vergeten. Op paradijselijke stranden bereidde hij zich in thuisland Chili voor op een nieuw seizoen bij Manchester United.


Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

Een WK zonder Zlatan? Dat liet de Zweed niet gebeuren. De excentrieke aanvaller maakte zijn opwachting als gast van sponsor VISA en deelde meteen een sneer uit aan Zweden. "Geniet gewoon. Zonder mij verwacht niemand dat jullie gaan winnen." Ook Frans bondscoach Didier Deschamps kreeg een veeg uit de pan, omdat hij Benzema niet oproept.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas

Bondscoach Julen Lopetegui zou uiteindelijk zelf het WK niet halen, maar het was wel zijn beslissing om Fabregas niet mee te nemen. De middenvelder van Chelsea baalde, maar liet het niet aan zijn hart komen. Hij pakte zijn koffers en trok naar het zonnige San Francisco om uit te blazen. En gelijk heeft hij.

Gareth Bale

Gareth Bale

Met een fenomenale omhaal bezorgde Gareth Bale Real Madrid de Champions League-zege, voor het derde jaar op rij. Een WK zat er niet in, want Wales kon zich niet plaatsen. Bale ontspande dan maar door te gaan golven in het zuiden van Wales, op uitnodiging van golfbond PGA Tour.

Karim Benzema

Karim Benzema

Nog één die de Champions League-finale won, maar niet in Rusland zit. Benzema zocht dan maar zonnige oorden op en amuseerde zich met de jetski. De spits is onder bondscoach Deschamps persona non grata, zeker na de affaire rond de sekstape van Valbuena. Die werd afgeperst door een vriend van Benzema, de spits raadde zijn landgenoot aan te betalen.

Álvaro Morata

Álvaro Morata

Spanje zit niet dik in diepe spitsen, maar toch mocht Álvaro Morata thuisblijven. Of de Chelsea-aanvaller dat nu nog erg vindt, is nog maar de vraag. Bij Spanje ontplofte nog het voor het WK een bom toen coach Lopetegui werd ontslagen nadat zijn overstap naar Real Madrid bekend werd. Ondertussen geniet Morata met zijn zwangere echtgenote van qualitytime. 


Top