De mooiste voetbalshirts van het WK

De mooiste voetbalshirts van het WK

Bij de Wereldbeker draait het om veel meer dan alleen maar voetbal. Zelfs de mode is na verloop van de wedstrijd een drukbesproken onderwerp. De gelegenheid bij uitstek om een overzicht te geven van de mooiste voetbaloutfits van dit kampioenschap.

Het Belgische shirt

Het Belgische shirt

Laten we een beetje chauvinistisch zijn… En beginnen met het shirt van onze Rode Duivels. Het is geïnspireerd op het iconische shirt uit 1984, met een mooi jacquardmotief op een rode achtergrond en het bondslogo in het midden.

Het Mexicaanse shirt

Het Mexicaanse shirt

Het voetbalshirt van Mexico, sober en elegant, scoort goed bij de fans. In de webshop van de leverancier van het team is het shirt trouwens in stockbreuk. Het is zo’n passe-partout dat het haast altijd en overal kan worden gedragen. In elk geval lijkt het de Mexicanen geluk te hebben gebracht!

Het Nigeriaanse shirt

Het Nigeriaanse shirt

Het is allesbehalve sober te noemen, maar dat typeert nu misschien ook net de Afrikaanse mode. Met een bonte stof in pittige wax-stijl blijven de Super Eagles niet onopgemerkt op het veld!

Het Engelse shirt

Het Engelse shirt

We zijn fan van het discrete motief van het Sint-Joriskruis op het rode shirt en het schildje met de 3 draken dat wel geborduurd lijkt. Kortom, een traditioneel kwaliteitsdesign om het hele team, dat graag DE trofee wil binnenrijven die nu al meer dan 50 jaar op z’n palmares ontbreekt, een duwtje in de rug te geven.

Het Argentijnse shirt

Het Argentijnse shirt

Een model dat erg verschilt van het shirt dat we gewoon zijn. Weg met die witte en blauwe strepen: tijd voor zwart, met azuurblauwe en witte banen. Dat alles met een tikkeltje vintage dat bij alle modefans in de smaak valt.

Het Duitse shirt

Het Duitse shirt

Ook de Mannschaft besliste om het motief van het shirt uit de glorietijd terug boven te halen, namelijk dat van 1980. Het werd in een modern jasje gestopt en is verkrijgbaar in groen en in zwart-wit, een eerbetoon aan de status van titelhouder.

Het Franse shirt

Het Franse shirt

Nog een shirt dat gerust ook buiten de tribunes kan worden gedragen. Het strookt volledig met de huidige mode, met een witte of chiné blauwe stof, in functie van de wedstrijd. Het haantje als logo maakt het shirt van Les Bleus helemaal af.

Het Colombiaanse shirt

Het Colombiaanse shirt

Nog een team dat kiest voor retro en geometrische motieven. Op de gele achtergrond van het shirt komen de zijbanen in de kleuren van de Colombiaanse vlag heel mooi uit.

Het Japanse shirt

Het Japanse shirt

De Japanse selectie speelt deze Wereldbeker met een marineblauw shirt met verticale motieven. Het geheel vormt een moderne en klassevolle, buitengewoon doeltreffende outfit die de ‘Blauwe Samoerai’ tot op heden trouwens geluk heeft gebracht.

Het Senegalese shirt

Het Senegalese shirt

We houden erg van het witte leeuwenkopmotief op het witte shirt, dat doet denken aan de traditionele Senegalese stijl. De groene baan op de schouders en aan de hals maakt het shirt van ‘Les Lions de la Teranga’ helemaal af. Soms is het shirt ook groen met een witte strip, zoals hier…

Top