Zij zijn mee naar het WK: het ondersteunende personeel van de Rode Duivels

Zij zijn mee naar het WK: het ondersteunende personeel van de Rode Duivels

© belga

De technische staf kennen we ondertussen, maar zij zijn lang niet de enige die de Rode Duivels vergezellen op het WK. Er is maar liefst 35 man mee om de 23-koppige spelerskern te ondersteunen in Rusland. Belangrijk zijn zonder twijfel de afdelingen 'health and performance' en communicatie. Wij lichtten ze voor jou uit.

Stefan Van Loock - persverantwoordelijke

Stefan Van Loock - persverantwoordelijke

© belga

Stefan is een gewezen sportjournalist en voetbalcommentator bij de (toenmalige) BRT en VTM. Na een korte periode als netmanager bij de mislukte digitale sportzender EXQI belandde hij in 2010 een eerste keer bij de KBVB als woordvoerder. In 2014 fungeerde hij opnieuw als commentator en presentator, ditmaal bij Sporting Telenet, maar in 2017 keerde hij terug naar de voetbalbond. Hij leidt de interviews en persconferenties van de Rode Duivels in goede banen en houdt een oogje in het zeil wat betreft de sociale media rond de Rode Duivels.

Pierre Cornez - woordvoerder

Pierre Cornez - woordvoerder

© belga

Tot de komst van Van Loock was Cornez persverantwoordelijke én woordvoerder voor de KBVB. Door de toenemende persaandacht voor de Rode Duivels zag de bond zich genoodzaakt de taken te verdelen. Terwijl Van Loock vooral de media-activiteiten beheert, treedt Cornez op als woordvoerder en verzorgt hij alle communicatie.

Philippe Rosier - coördinator Health & Performance

Philippe Rosier - coördinator Health & Performance

© belga

Als coördinator is de 45-jarige Rosier verantwoordelijk voor de organisatie en het peoplemanagement van de medische en wetenschappelijke omkadering. Rosier is gepokt en gemazeld in het voetbal. Hij moet er bij de Rode Duivels op toezien dat alles qua omkadering goed loopt, van de voeding tot de gepersonaliseerde bedden.

Brecht Schelstraete - content manager

Brecht Schelstraete - content manager

© belga

De baas van de sociale media, zou je hem kunnen noemen. De 31-jarige Schelstraete coördineert alle sociale mediakanalen en het contentteam van de KBVB en assisteert bij de persmomenten. Hij krijgt hierbij de hulp van Jonathan Vanooteghem (content creator) en Ken Kamanyo (cameraman).

Kris Van Crombrugge - dokter

Kris Van Crombrugge - dokter

© belga

Al twintig jaar lang is Van Crombrugge orthopedisch chirurg en sporttrauma-arts in het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Daarnaast is hij al een kleine tien jaar de hoofdarts van de Rode Duivels en werkt hij al sinds 1995 voor de KBVB. Zo is hij kind aan huis bij de medische staf van Manchester City, waar hij vaak de situatie van Kompany moet opvolgen.

Geert Declercq - dokter

Geert Declercq - dokter

© belga

Van Crombrugge is niet de enige topdokter die de Rode Duivels behandelt. Hij vormt een team met Geert Declercq. De specialist orthopedie, verbonden aan het Antwerpse AZ Monica, nam in het verleden onder meer Ricardo Kaka onder handen. Hij was ook even aan de slag bij Anderlecht.

Lieven Maesschalck - kinesist/fysiotherapeut

Lieven Maesschalck - kinesist/fysiotherapeut

© belga

Zowat de bekendste kinesist van België, die de ene topsporter na de andere over de massagetafel krijgt. Maesschalck werd door Wilmots bij de Rode Duivels gehaald, maar na een uit de hand gelopen discussie vertrok hij na het WK 2014. In 2016 werd hij - na het vertrek van Wilmots - terug bij de nationale ploeg gehaald.Maesschalck wordt bij de Rode Duivels bijgestaan door kinesisten Bert Driesen en Geert Neirynck. Met Frederic Rogiers zit er ook een chiropractor in het medische team.

Dirk Nachtergaele - masseur

Dirk Nachtergaele - masseur

© belga

Hij verdiende zijn strepen vooral in het wielrennen. Daar liep hij tussen 1979 en 2010 rond en had hij toppers als Eric Vanderaerden, Eddy en Walter Planckaert, Mario Cipollini, Johan Museeuw, Joop Zoetemelk en Tom Boonen onder zijn hoede. In 2013 werd hij aan de medische staf van de Rode Duivels toegevoegd.Naast Nachtegaele gaan ook Milan D'Hoe, Eddy Pepels en Franky De Buyst mee als masseur. Laatstgenoemde komt eveneens uit de koers, hij werkt hij Lotto-Soudal. Pepels was dan weer jarenlang aan de slag bij PSV, terwijl D'Hoe lesgeeft in het bijzonder onderwijs.

Nicolas Paraskevopoulos - voedingsdeskundige

Nicolas Paraskevopoulos - voedingsdeskundige

© belga

Hoeveel koolhydraten moet Kompany binnenkrijgen? Hoeveel water mag Hazard drinken? Welke allergieën heeft De Bruyne? De man die dat allemaal weet, is Nicolas Paraskevopulos. Hij stelt de voedingsporgramma's voor de spelers op zodat de koks die meegaan zich daarop kunnen baseren om aangepaste evenwichtige maaltijden op tafel te zetten.

Bartel Dewulf - chef

Bartel Dewulf - chef

© belga

Je kent hem misschien van Mijn Pop-uprestaurant, waar hij de kandidaten zakelijk advies geeft. Daarnaast is Bartel De Wulf één van de drijvende krachten achter cateringbedrijf Belgocatering én kok van de Rode Duivels. Hij tekende menu's uit tot de dag van de finale en verklapte al dat er een BBQ op de planning staat. Frieten en alcohol zijn evenwel uit den boze.Dewulf krijgt in de keuken hulp van chefs Frédéric Decruyenaere en Louis Coysman. Zij worden in Rusland bijgestaan door het keukenteam van het hotel, maar waken wel over de kwaliteit.


Overal #REDTOGETHER! Geen tv in de buurt? Kijk naar de Rode Duivels tijdens het WK met de Proximus TV-app. De data is gratis! Klik hier voor meer info!

Top