Mooi, mooier, mooist: dit zijn de knapste doelpunten van de Rode Duivels

Met de klassespelers die bij Rode Duivels zitten, zullen er op het WK wellicht wel weer enkele knappe doelpunten gescoord worden. In de geschiedenis van eindrondes en kwalificatietoernooien vielen er in ieder geval al héél wat pareltjes. Een overzicht.
Mooi, mooier, mooist: dit zijn de knapste doelpunten van de Rode Duivels

© Photonews

Axel Witsel

Axel Witsel

© Photonews

Dit doelpunt is een echt pareltje. Ja, het was 'maar' tegen Gibraltar en ja, het werd 9-0. Maar de volley van Witsel was een streling voor het oog en technisch perfect uitgevoerd. Sclessin zag en genoot van zijn voormalige held.

Guillaume Gillet

Guillaume Gillet

© Photonews

Van de rechtsachter/centrale middenvelder is al even geen sprake meer bij de Rode Duivels, maar in de kwalificaties voor het WK 2014 was Gillet een vaste waarde in de selectie. Dat onderstreepte hij met een absoluut pareltje tegen Kroatië. De vlam in de winkelhaak was goed voor een punt.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku

© Photonews

Alle hoop rustte eind 2013 op de 20-jarige Romelu Lukaku om België naar zijn eerste toernooi sinds 2002 te loodsen. De spits deed wat hij moest doen met twee knappe doelpunten. Snelheid, kracht en finesse: de doelpunten hadden het allemaal. Door de zege tegen Kroatië kwalificeerde België zich voor het WK 2014.

Vincent Kompany

Vincent Kompany

© Photonews

Technisch o zo briljant, zeker voor een centrale verdediger. De voetballende kwaliteiten van Vince The Prince staan buiten kijf. Dat toonde hij in 2012 nog maar eens tegen Schotland. Bal aannemen met de rug naar doel, draaien, man uitkappen en dan heerlijk in de kruising knallen.

Radja Nainggolan

Radja Nainggolan

© Photonews

Hij zal er niet bij zijn in Rusland, tot onvrede van de fans. Maar op het EK in Frankrijk was Il Ninja er wel bij. In de verloren kwarrtfinale tegen Wales opende Nainggolan destijds met een héérlijke knal de score. Het passje van Hazard was perfect, de Welshmen lieten Radja teveel ruimte en hij pegelde fenonemaal binnen.

Marc Wilmots

Marc Wilmots

© Photonews

De voormalige bondscoach was ook jarenlang een sterkhouder in de nationale ploeg. Op het WK 2002 schitterde hij tegen Japan als aanvoerder. Met een schitterende omhaal opende hij in die match de score. De Rode Duivels zouden uiteindelijk 2-2 gelijkspelen. Wilmots scoorde ook in de twee andere groepsduels.

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld

© Photonews

Als hij scoort, is het meestal met het hoofd of met een afstandsschot. Maar Toby Alderweireld kan het ook met veel finesse, zo bewees hij in de kwalificatiematch tegen Bosnië in oktober 2016. Met een prachtig hakje op een hoekschop verschalkte hij de doelman, goed voor de 3-0.

Dries Mertens

Dries Mertens

© Photonews

De Estse doelman is er hoogstwaarschijnlijk nog niet goed van. Dries Mertens kreeg de bal in de wedstrijd tegen Estland (november 2016) in de zestien meter aangespeeld, maar kon eigenlijk geen kant op. Geen probleem voor Driesje, die de verdediging en doelman dan maar verschalkte met een listige lob. Genieten!

Alex Czerniatynski

Alex Czerniatynski

© Photonews

"Ja Jan, en voortgaan. Ze kunnen niet volgen", riep Rik De Saedeleer. En de Hongaren konden niet volgen toen Ceulemans het volledige veld overstak en Czerniatynski een doelpunt aanbood. Door het 1-1 gelijkspel overleefden de Rode Duivels alsnog de groepsfase op het WK 1982 in Spanje.

Michel De Wolf

Michel De Wolf

© Photonews

In den tijd van toen... maakten verdedigers al eens een wereldgoal op het WK. De Wolf scoorde als linksachter niet veel in zijn carrière, maar maakte er in 1990 wel eentje om duimen en vingers bij af te likken. De Zuid-Koreanen stonden erbij en keken ernaar. Moest De Wolf de goal vandaag maken, hij zou direct viraal gaan.

Johan Walem

Johan Walem

© Photonews

Het was hét moment om op te staan. De Rode Duivels hadden een zege nodig tegen Rusland om op het WK 2002 de groepsfase te overleven. Walem opende al vroeg de score met een waanzinnige vrije trap. Perfectie bestaat niet, maar deze goal kwam wel héél dichtbij. België won met 3-2.Overal #REDTOGETHER! Geen tv in de buurt? Kijk naar de Rode Duivels tijdens het WK met de Proximus TV-app. De data is gratis! Klik hier voor meer info!

Top