Genieten! Dit waren de mooiste doelpunten van de WK-voorronde

De tickets voor het WK in Rusland zijn verdeeld. Na een slepend kwalificatietornooi maken de gekwalificeerde landen zich op voor de eindstrijd. Het moment om eens terug te blikken naar de mooiste doelpunten uit de voorronde, met plaats voor één Belg...

Genieten! Dit waren de mooiste doelpunten van de WK-voorronde

© EPA/belga

Axel Witsel

Axel Witsel

© EPA/belga

Hij heeft er een patent op, op de omhaal. Witsel scoort niet vaak, maar als hij het doet is het meestal wel een pareltje. Zo ook tegen Gibraltar. De Rode Duivels speelden de voetbaldwerg op Sclessin helemaal weg, met een duidelijke 9-0 zege. Het mooiste doelpunt kwam van Witsel, die in zijn oude stadion uitpakte met een prachtig doelpunt.

Sebastian Rudy

Sebastian Rudy

© EPA/belga

Als verdedigende middenvelder is Rudy geen veel scorende voetballer. De 28-jarige international – die vorige zomer Hoffenheim inruilde voor Bayern München - scoorde in clubverband 15 goals in zijn carrière. Voor Duitsland trof hij één keer raak, maar het was wel een heerlijke treffer. Vraag dat maar aan de Noord-Ieren.

Willian

Willian

© EPA/belga

Brazilië is meer dan alleen Neymar. Dat bewees Willian in de kwalificatiematch tegen Colombia. De aanvallende middenvelder van Chelsea nam het leer prachtig op de slof met buitenkant rechts, de bal verdween onhoudbaar in de winkelhaak. De wereldgoal volstond echter niet voor een Braziliaanse zege, het werd 1-1.

Christian Eriksen

Christian Eriksen

© EPA/belga

De maestro van Tottenham en het Deense elftal. Barcelona hengelt al even naar de diensten van de voormalige Ajacied. Die beschikt over een fenomenale traptechniek. Dat toonde hij ook in de voorronde van het WK, toen Denemarken Polen ontmoette. Eriksen kreeg te veel tijd en krulde de bal dan maar lekker in de bovenhoek.

Ruslan Koryan

Ruslan Koryan

© EPA/belga

Drie goals in veertien interlands, Koryan zet als spits van Armenië geen duizelingwekkende cijfers neer. Maar dat de middenvelder een aardig stukje kan voetballen, demonstreerde hij tegen Denemarken. Leicester-doelman Schmeichel was kansloos tegen de pegel van Koryan. Armenië ging wel met 1-4 de boot in.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

© EPA/belga

De Portugees scoort al heel zijn carrière aan de lopende band, ook bij de nationale ploeg. In het Portugese shirt legde hij er al 81 in het mandje en daar zaten al heel wat beauty's bij. Tegen de Faeröer demonstreerde hij nog maar eens zijn talent, met een perfecte 'bycicle kick'. Misschien net niet zo indrukwekkend als zijn omhaal tegen Juventus, maar toch een heerlijke goal.

Isco

Isco

© EPA/belga

In Spanje begrijpen ze niet goed dat de aanvallende middenvelder niet vaker in de basis staat bij Real Madrid. Toegegeven, de concurrentie is niet min bij de Koninklijke, maar Isco is een geweldige voetballer. Dat weten ook de Italianen, die door Isco hoogstpersoonlijk werden dolgedraaid. De kers op de taart was een perfecte vrije trap in de bovenhoek.

Thomas Lemar

Thomas Lemar

© EPA/belga

De Franse centrale middenvelder is een sensatie bij Monaco en wordt in verband gebracht met Europese topclubs. Op amper 22-jarige leeftijd is hij een vaste waarde in het nationale elftal van Les Bleus. In tien interlands kwam hij drie keer tot scoren, waaronder een lekkere volley tegen Nederland. Doelman Cillessen had geen schijn van een kans.

Vladimir Darida

Vladimir Darida

© EPA/belga

De regerende wereldkampioen krijgt niet veel goals tegen, maar het moet ook wel eens wereldgoal incasseren. Op het veld van Tsjechië haalde Darida – in de Bundesliga spelend voor Hertha BSC - zijn beste schot boven: aannemen, draaien en onhoudbaar voorbij Ter Stegen in de winkelhaak knallen. Het leek voldoende voor een punt tegen Duitsland, maar Hummels verbrodde in het slot nog het feestje.Overal #REDTOGETHER! Geen tv in de buurt? Kijk naar de Rode Duivels tijdens het WK met de Proximus TV-app. De data is gratis! Klik hier voor meer info!

Top