Uitgelicht: 5 wedstrijden uit de Proximus League

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Donderdag tijd voor vijf belangrijke wedstrijden uit de Proximus League.

Uitgelicht: 5 wedstrijden uit de Proximus League

© Belga

22 november 2019: Westerlo - Oud-Heverlee Leuven

Nadat ze de eerste periode als winnaar afsloten, is Oud-Heverlee Leuven de tweede periode op  de slechtst mogelijke manier gestart. Met een zware nederlaag tegen Beerschot in de koffer trekken ze op de tweede speeldag naar Westerlo, dat op zijn beurt zijn overwinning tegen Roeselare wil bevestigen.

Westerlo zal de partij meteen vol aanvatten en al snel de score openen. Oud-Heverlee Leuven zal de stand in de tweede helft echter ombuigen en hun voorsprong vasthouden tot het einde.

Herbeleef de eerste overwinning van OHL in de tweede periode vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

© Belga

30 november 2019: Roeselare - Lommel

Drie teams vechten het onder elkaar uit om play-off 3 te vermijden. Lokeren lijkt haast bij voorbaat veroordeeld, maar Roeselare hoopt om Lommel achter zich te kunnen houden.

De West-Vlamingen zullen hun eerste overwinning in de tweede periode op het best mogelijke moment boeken. Nadat ze de score al snel geopend hebben, voegt Roeselare er in de tweede periode nog twee doelpunten aan toe. Lommel slaagt er wel nog in om de eer te redden.

Herbeleef het degradatieduel tussen Roeselare en Lommel vanaf 12u op Proximus Sports 1.

© Belga

21 september 2019: Virton - Beerschot

Na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden van de eerste periode, ontvangt Virton Beerschot op de zevende speeldag met vier opeenvolgende overwinningen op de teller. De Ratten, van hun kant, wisselen het beste en het slechtste af in het begin van het kampioenschap.

Virton zal amper in de problemen komen tijdens deze wedstrijd. Nadat ze al in de eerste helf op voorsprong kwamen, voegen ze er op het einde van de match nog twee doelpunten aan toe.

Herbeleef de demonstratie van Virton vanaf 15u25 op Proximus Sports 1.

© Belga

28 februari 2020: Union - Westerlo

Westerlo heeft alles in eigen handen op de laatste speeldag van de tweede periode. De Kemphanen hebben genoeg aan hetzelfde resultaat als Beerschot om de promotiefinale te spelen. Union, van zijn kant, wil zijn fans nog een laatste maal plezieren.

In deze confrontatie speelt alles zich af in de tweede helft. Union profiteert van de stress bij de Kemphanen om de overwinning in de wacht te slepen. De Brusselaars vinden drie maal de weg naar doel. Westerlo dat maar een keer trefzeker is, moet zijn promotiedromen minstens voor een extra seizoen opbergen.

Herbeleef de laatste hoop bij Westerlo vanaf 17u11 op Proximus Sports 1.

© Belga

5 oktober 2019: OHL - Lokeren

Voor de eerste overwinning van Lokeren in de Proximus League moeten we wachten tot de zevende speeldag. De Waaslanders trekken naar Oud-Heverlee Leuven, dat uitzicht heeft op de eerste periodetitel.

De eerste helft staat bol van de wendingen. Iedere ploeg slaagt erin twee maal op het scorebord te komen. Maar het is Lokeren dat er in de tweede helft in slaagt om de verrassing te bewerkstelligen.

Herbeleef een van de weinige hoogtepunten van het seizoen van Lokeren vanaf 21u10 op Proximus Sports 1.

Top
t