Drie zaken om te onthouden na het voorbije voetbalweekend

Naast het coronavirus doet ook de play-off 1-koorts zijn intrede in België. De resultaten van afgelopen weekend hebben de kaarten alweer doorheen geschud, maar de grote lijnen zijn al enkele speeldagen duidelijk. Drie ploegen moeten onder elkaar uitmaken wie de laatste plaats in play-off 1 mag opeisen.
Drie zaken om te onthouden na het voorbije voetbalweekend

© BELGA

Mechelen heeft de druk weer bij zijn concurrenten gelegd door bij aanvang van de 28e speeldag een makkelijke zege weg te kapen op het veld van Sint-Truiden. De troepen van Wouter Vrancken zijn gebrand op de zesde plaats en willen die met hand en tand verdedigen.
 
Anderlecht mag een kaars branden voor Michel Vlap. De Nederlander nam twee doelpunten voor zijn rekening in de 0-3 overwinning van paars-wit bij de rode lantaarn. De Brusselaars staan nu op drie punten van de top 6.
 
Genk heeft dan weer de slechtste zaak gedaan dit weekend. De titelverdediger ging in het slot kopje onder tegen koploper Club Brugge, maar heeft nog steeds zijn lot in eigen handen. Als de Limburgers zaterdag winnen tegen KV Oostende en op de slotspeeldag van de reguliere competitie de maat nemen van KV Mechelen, mogen ze zich opmaken voor play-off 1.
 

Cercle Brugge: mirakel in the making

Cercle Brugge: mirakel in the making

© BELGA

Wie had zo'n scenario durven voorspellen? Cercle Brugge leek enkele maanden geleden nog gedoemd, maar stond de voorbije speeldagen op uit de doden en haalde 12 op 12. Afgelopen zondag boekte de Verenging met de 1-0 zege tegen AA Gent zijn mooiste overwinning van het seizoen. De kloof met hekkensluiter Waasland-Beveren bedraagt nu drie punten: genoeg voor de redding?

Beerschot versus OHL in 1B

Beerschot versus OHL in 1B

© BELGA

In de Proximus League behaalde Beerschot de kwalificatie voor de finale en promotie naar 1A. De Ratten wonnen op het veld van het doodzieke Lokeren, dat op de rand van het faillissement balanceert. In de stand gingen ze nipt Westerlo voor, dat tegen een nederlaag aanliep in Union. OH Leuven wordt de tegenstander van Beerschot in de finale om een plekje in de hoogste nationale afdeling.

Een ander verdict viel in Lommel. De brilscore tegen Roeselare betekent play-downs voor die laatste tegen Lokeren. De verliezer tuimelt naar de amateurklasse.

Top
t