De opvallendste shirts van de Jupiler Pro League en Proximus League

De laatste jaren is ook in België het voetbal gecommercialiseerd. Elk jaar brengen de profclubs een nieuw shirt uit, en steeds vaker zit daar een "specialleke" bij. Achter die shirts schuilt dan een bepaalde betekenis, de ene al wat gekker dan de ander. Wij zetten enkele van de opvallendste shirts in de Jupiler Pro League en Proximus League op een rijtje.
De opvallendste shirts van de Jupiler Pro League en Proximus League

© Belga/W-B

Club "Waar is Wally?" Brugge

Club "Waar is Wally?" Brugge

© Belga

Wie Club Brugge zegt, denkt meteen aan blauw-zwarte outfits. Voor het uitshirt werd in het verleden vaak gekozen voor een sober wit shirt met blauw-zwarte tinten, maar voor de tweede keer in drie jaar kiest Club voor wit en rood. Het is een ode aan de stadskleuren en de vlag van de stad Brugge. De horizontale strepen waarvoor dit seizoen werd gekozen deed fans van andere clubs vooral denken aan het Wally-figuurtje...

Waasland "Barca" Beveren

Waasland "Barca" Beveren

© Waasland-Beveren

Zo'n veertig jaar geleden gold KSK Beveren nog als een topclub. Zo speelde het in 1979 op de eigen Freethiel zelfs een Europes halve finale tegen het grote Barcelona. De Catalanen namen maar nipt de maat van de Waaslanders. Om deze gebeurtenis te herdenken, koos Waasland-Beveren dit seizoen voor een op Barcelona geïnspireerd uitshirt, met horizontale blauwe en donkerrode strepen.

De Gouden tijden van KVK

De Gouden tijden van KVK

© Belga

Thuis kiezen de Kerels dit seizoen voor een traditionele combinatie, met een wit shirt en rode strepen. Van het uitshirt wilde het dit seizoen echter iets speciaals maken, ter ere van tien jaar KVK in eerste klasse. Daarom kozen de West-Vlamingen voor een goudkleurig ontwerp, waarin de namen zijn verwerkt van alle spelers die de "gouden tijden" van Kortrijk mee beleefden.

De gulden middenweg van Beerschot-Wilrijk

De gulden middenweg van Beerschot-Wilrijk

© Belga

De ratten van het Kiel zijn na het faillissement gered door het naburige KFCO Wilrijk. Die eersteprovincialer integreerde de ziel van Beerschot in zijn club. De Wilrijkenaars hebben een groot aandeel in het bestuur en die zijn erop gebrand om de verwijzingen naar de blauw-gele clubkleuren te behouden. Zo komt het dat de club thuis in het paars en wit speelt, en uit in het geel en blauw.

Tubeke

Tubeke

© Belga

Tubeke had eigenlijk moeten degraderen, maar door het faillissement van Lierse bleef het in 1B. Daar bengelt het alweer onderaan. Nochtans is er voldoende financiële steun met de Koreaanse eigenaar Chankoo Shim, maar een shirtsponsor leverde dat niet op.

Alle wedstrijden van de Jupiler Pro League en de Proximus League zijn live te bekijken op Proximus TV, of via de livestream van proximus-sports.be. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Top