Een geslaagd huwelijk: de carrière van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid in 11 hoogtepunten

Na negen seizoenen, twee titels en maar liefst vier keer winst in de Champions League nam Cristiano Ronaldo afscheid van 'zijn' Real Madrid. De Portugese vedette trok naar de Serie A, waar hij Juventus naar de Beker met de Grote Oren moet leiden. De passage van Ronaldo bij De Koninklijke is er één om nooit te vergeten, wij vatten ze in elf momenten samen.
Een geslaagd huwelijk: de carrière van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid in 11 hoogtepunten

© epa

Recordtransfer

Recordtransfer

© epa

Er gingen weken van geflirt aan vooraf, maar juni 2009 was het dan zover. Cristiano Ronaldo realiseerde zijn droomtransfer naar Real Madrid en liet Manchester United achter zich. Kostprijs: 94 miloen euro, de duurste transfer ooit op dat moment. Op 6 juli verwelkomden maar liefst 80.000 fans hun nieuwe superster in Bernabéu.

Eerste trofee

Eerste trofee

In het eerste seizoen van Ronaldo in Bernabéu bleef Real Madrid zonder prijs. Maar dat zette de Portugees in zijn tweede seizoen hoogstpersoonlijk recht. In de finale van de Copa del Rey in 2011, tegen aartsrivaal Barcelona, was het Ronaldo die in de verlengingen voor het enige doelpunt van de match zorgde. Met een heerlijke buffelstoot brak CR7 de ban.

Snelste hattrick

Snelste hattrick

© epa

Ronaldo scoorde bij Real Madrid hattricks aan de lopende band, maar eentje steekt er bovenuit. Op 22 oktober 2011 maakte hij namelijk zijn snelste hattrick in zijn loopbaan. De Portugees had amper een kwartier nodig om drie keer de netten te doen trillen tegen Málaga CF. Het resulteerde in een ruime 0-4 zege.

Eerste landstitel

Eerste landstitel

© epa

Drie seizoenen duurde het, tot in 2011-2012. In het tweede jaar onder José Mourinho behaalde Ronaldo zijn eerste Spaanse landstitel. Het aandeel van Ronaldo hierin was overigens gigantisch. Met 46 doelpunten en 12 assists in 38 wedstrijden kende de Portugees een ronduit indrukwekkend seizoen.

23ste hattrick, 200ste doelpunt

23ste hattrick, 200ste doelpunt

© epa

Op 8 mei 2013 speelde Ronaldo tegen Málaga zijn 178ste wedstrijd voor de Galacticos. Met een hattrick (alweer) loodste hij Real Madrid naar een ruime 6-2 zege. Het was al zijn 23ste hattrick in Spaanse loondienst en hij overschreed de kaap van 200 doelpunten in het hagelwitte shirt van Real Madrid. Ronaldo op recordjacht.

Gouden Ballen

Gouden Ballen

© epa

In 2008 werd Ronaldo een eerste keer verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, maar nadien moest de Portugees lijdzaam toezien hoe Messi vier keer op een rij verkozen werd. Pas in 2013 mocht de Portugees een tweede Gouden Bal in de kast zetten, een jaar later volgde meteen nummer drie. Ondertussen zit hij net als Messi aan vijf stuks.

La Decima

La Decima

© epa

Een van de redenen dat Real Madrid in 2009 zoveel geld over had voor Ronaldo was om de club naar la Décima te loodsen, de tiende Beker met de Grote Oren. De negende dateerde al van 2002 en Real snakte naar een nieuwe Champions League-zege. In 2014 was het eindelijk zover. Stadsgenoot Atlético verweerde zich kranig, maar kraakte in de verlengingen.

Topscorer aller tijden

Topscorer aller tijden

© epa

De legendarische Raúl nette 323 doelpunten voor Real Madrid, de mythische Alfredo Di Stéfano 307 (308 volgens Real zelf). Maar topscorer aller tijden voor De Koninklijke is sinds 17 oktober 2015 Cristiano Ronaldo. Met een treffer tegen Levante tekende de Portugees voor zijn 324ste doelpunt voor Real. Hij zou uiteindelijk eindigen op 450, en dat in 'slechts' 438 wedstrijden.

100 doelpunten in de Champions League

100 doelpunten in de Champions League

© Real Madrid

In 2017 moest Real Madrid voorbij Bayern Munchen op weg naar de finale van de Champions League. Daarbij kon het andermaal rekenen op de doelpunten van hun sterspeler. Met een hattrick - hoe kon het ook anders - loodste hij zijn ploeg voorbij der Rekordmeister én rondde hij de kaap van 100 doelpunten op het Kampioenenbal.

Weergaloze omhaal tegen Juventus

Weergaloze omhaal tegen Juventus

© Real Madrid

Is het daar dat Ronaldo een transfer naar de Oude Dame begon te overwegen? In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League 2018 pakte CR7 uit met een weergaloze omhaal die Real richting finale loodste. "Het mooiste doelpunt uit m'n carrière", zei hij. De Juventus-fans keken met grote ogen naar het schouwspel en gaven Ronaldo een staande ovatie. Het begin van een mooie romance.

Laatste trofee

Laatste trofee

© Real Madrid

Hij kwam om La Décima te realiseren, maar in zijn laatste drie seizoenen loodste Ronaldo Real Madrid nog eens naar drie Champions League-eindzeges op een rij. Scoren deed de Portugees wel niet in de laatste finale, Real won met 3-1 van Liverpool dankzij een goal van Benzema en twee van Bale. Het zou de laatste trofee zijn voor Ronaldo bij De Koninklijke.Proximus 11+ is te bekijken voor klanten van Proximus TV met een International Sports of All Sports abonnement. Ontdek hier het voetbalaanbod van Proximus TV!

Top
t