Beeld van de dag: ultieme aanval Tiesj Benoot

Vandaag stond de zevende en laatste etappe van Parijs-Nice op het programma. Tussen Nice en Valdeblore La Colmiane kaapte de Colombiaan Nairo Quintana (Arkea-Samsic) de overwinning weg, maar toch was het onze landgenoot Tiesj Benoot die met een ultieme uitval de schijnwerpers op zich wist te richten.
Beeld van de dag: ultieme aanval Tiesj Benoot

© Belga

Wat jammer voor Tiesj Benoot (Team Sunweb) dat het coronavirus de wielerwedstrijden gedwongen stillegt. De 26-jarige Benoot verkeert namelijk in topvorm, getuige daarvan zijn indrukwekkende solo gisteren die hem de overwinning opleverde in de zesde etappe in de 'Koers naar de Zon'. Dankzij die overwinning klom de renner van Sunweb ook naar een mooie tweede plaats in de algemene stand.

Benoot, die steeds beter over de heuvels in het middengebergte lijkt te geraken, wou zich daar echter niet zomaar bij neerleggen en zette alles op alles in de laatste etappe van de Franse rittenkoers, die omwille van het coronavirus niet afsluit met de traditionele slotetappe in en rond Nice op zondag.

In de laatste twee kilometer ontdeed hij zich van leider Maximilian Schachmann (Bora Hansgrohe). Even leek de veer bij de Duitser te breken, maar uiteindelijk slaagde de 26-jarige voormalige winnaar van de Strade Bianche er niet in om zijn achterstand van 36 seconden volledig weg te poetsen.

Benoot zou uiteindelijk stranden op 18 seconden van de eindoverwinning. En laat dat nu net dezelfde tijd zijn, die hij een dag eerder door zijn neus geboord zag, toen de jury clementie toonde nadat leider Schachmann in de laatste kilometers onzacht in aanraking kwam met de nadarafsluiting.

Nu de koers onherroepelijk voor enkele weken opgeschort wordt, is het hopen voor Benoot dat hij zijn topvorm dit seizoen nog zal kunnen/mogen etaleren.

Top
t