Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.
Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

© photonews

Rory Mcllroy

Rory Mcllroy

© photonews

Bij het grotere publiek bekend als de voormalige verloofde van tennisbabe Caroline Wozniacki. Naast zijn druk gemediatiseerde verloving - die hij na dik drie jaar met een kort telefoontje afbrak - groeide de Noord-Ier uit tot een wereldtopper in het golfen. Hij stond 95 weken op nummer 1 en won onder meer vier keer een Major. Meer nog: hij is één van de slechts vier spelers die er ooit in slaagden drie Majors te winnen voor hun 25ste.

Justin Rose

Justin Rose

© photonews

Het huidige nummer 3 van de wereld mag dan wel geboren zijn in Zuid-Afrika, Rose heeft wel degelijk de Engelse nationaliteit. De Brit is al sinds 1998 actief in het professionele circuit en won tot dusver 10 toernooien in de PGA Tour en 12 in de European Tour. De grootste successen van zijn carrière zijn echter zijn Major-zege op de US Open en het olympische goud van 2016. In Rio de Janeiro slaagde Rose er bovendien als eerste speler in om een hole-in-one te scoren op de Olympische Spelen.

Francesco Molinari

Francesco Molinari

© Belga

De in Turijn geboren Molinari schreef in 2018 geschiedenis. Hij werd namelijk de allereerste Italiaan ooit om een Major-toernooi op zijn naam te zetten. Molinari pakte de zege in The Open Championship, de kers op de taart van een succesvol seizoen. Hij zegevierde ook in de BMW PGA Championship, pakte zijn zesde zege in de European Tour en een eerste in de PGA Tour. Nadien pakte hij ook nog eens 5 op 5 in de Ryder Cup, waardoor hij Europa voor een derde keer naar de zege loodste.

Jon Rahm

Jon Rahm

© photonews

De jonge Spanjaard is de huidige nummer 11 op de wereldranglijst, maar in januari bereikte hij al eens de tweede plaats. Een straffe stoot, want de nu 24-jarige Rahm werd pas prof in de zomer van 2016. In die korte tijdspanne schreef hij al zeven proftoernooien op zijn naam. Vorige maand zegevierde hij nog samen met partner Ryan Palmer op de Zurich Classic in de PGA Tour.

Paul Casey

Paul Casey

© photonews

Voormalige aangetrouwde familie van befaamd Playboy-oprichter Hugh Hefner, want de nu 41-jarige Casey was tussen 2008 en 2011 getrouwd met een verre nicht van Hefner. Opvallend: in 2009 bestormde Casey nog de wereldtop met een derde stek op de wereldranglijst, maar nadien kon hij 20 maanden niet winnen vanwege blessurelast. Toeval, of zat de Playboy-mansion daar voor iets tussen? Vandaag staat de teller op 19 profzeges, in maart volgde hij zichzelf nog op in het Valspar Championship.

Tommy Fleetwood

Tommy Fleetwood

© photonews

Het maatje van Molinari, althans op de Ryder Cup vorig jaar. De twee werden aan elkaar gekoppeld. En met succes, want ze werden het eerste duo dat al hun vier dubbelpartijen won. Daarnaast timmert de 28-jarige Fleetwood ook solo gestaag aan de weg naar de top, met vier zeges op de European Tour. Vorig jaar verraste hij bijna vriend en vijand op de US Open, maar moest hij de zege uiteindelijk toch laten aan Brooks Koepka.

Sergio Garcia

Sergio Garcia

© photonews

In 20 jaar topgolf pakte de Spanjaard 31 toernooizeges, waaronder de Masters Championship, en stond hij meer dan 450 weken in de top tien van de wereld. Garcia is dan ook een naam als een klok in de golfwereld. Hij kwam binnen via de grote deur, want hij werd in 1999 met 19 jaar de jongste debutant ooit op de prestigieuze Ryder Cup.

Ian Poulter

Ian Poulter

© EPA

Een ervaren rot in het circuit, het nummer 30 van de wereld. Poulter debuteerde reeds in 1996 tussen de profs en bouwde een mooie carrière uit. Naast 17 zeges werd The Postman - zoals zijn bijnaam luidt - ook bekend vanwege zijn excentrieke kledingstijl en zijn liefde voor voetbalclub Arsenal. Poulter daagde voor het Abu Dhabi Championship in 2006 zowaar op met een outfit van The Gunners, waarna het verboden werd nog voetbalshirts te dragen tijdens wedstrijden.

Alex Noren

Alex Noren

© photonews

Zijn naam doet anders vermoeden, maar hij is wel degelijk een Zweed. Noren is op zijn 36ste een vaste waarde in zowel de PGA Tour als de European Tour. Terwijl hij in het eerste circuit nog maar sinds 2017 actief is en nog geen toernooi kon winnen, heeft hij in de European Tour tien zeges achter zijn naam staan. Noren maakte deel uit van Team Europa dat in 2018 de Ryder Cup won.

Thomas Pieters

Thomas Pieters

© Belga

De Belgische trots in het golfen. In 2013 maakte de voormalige student Sports Management aan de University of Illinois zijn debuut als prof. Een jaar later greep hij net naast zijn eerste grote overwinning in de Open de España. Die eerste zeges volgden in 2015, waardoor hij reuzensprongen maakte op de ranglijst. In 2016 lag Pieters lang op koers voor een olympische medaille, maar hij moest uiteindelijk vrede nemen met een vierde stek. Hij mocht daarop deelnemen aan de Ryder Cup en werd de eerste rookie die vier punten wist te sprokkelen.

Top
t