Deze Belgische boksers behoren tot de internationale top

Boksen wordt steeds populairder in België bij amateurs die hun conditie op peil willen houden, maar ons land beschikt ook over enkele internationale toppers in de bokssport! Ontdek hier de boksers die je maar beter in de gaten houdt!
Deze Belgische boksers behoren tot de internationale top

© Photonews - Philippe Crochet

Delfine Persoon

Delfine Persoon

© Photonews - Philippe Crochet

Delfine Persoon (34) hoeven we waarschijnlijk niet meer voor te stellen. In maart verlengde ze haar wereldtitel bij de WBC-bond al voor de negende keer met succes. Nu wenkt een prestigieuze kamp tegen de Ierse Katie Taylor, wereldkampioene lichtgewichten bij de WBA en IBF. Die wedstrijd zou op 1 juni in Madison Square Garden (New York) uitgevochten worden, al zijn de onderhandelingen over de wedstrijd nog aan de gang. Voor de Sportvrouw van het Jaar uit 2015 zou het de bekroning zijn van een mooie carrière. Naast haar bokscarrière werkt Persoon bij de federale politie.

Femke Hermans

Femke Hermans

© Isopix

Femke Hermans (29) kon zich in maart niet tot IBF-wereldkampioene kronen bij de supermiddengewichten. Na tien rondes beet ze in het zand tegen de Zweedse Elin Cederroos. Vorig jaar haalde ze wel de wereldtitel binnen bij de WBO, na winst tegen de Duitse Nikki Adler in het hol van de leeuw. In december vocht Hermans dan weer een titelkamp uit met tweevoudig olympisch kampioene Claressa Shields (23), dé ster van het Amerikaanse vrouwenboksen, voor de titel bij de WBC (de meest prestigieuze boksbond) in Carson, Los Angeles. Hermans, voltijds aan de slag bij Decathlon als afdelings- en transportmanager, kon niet stunten.

Op donderdag 4 april kan je om 19u45 op Proximus TV kijken naar de tiende aflevering van onze reeks Tandem met bokster Femke Hermans en haar partner en verzorger Hans Meersschaut. Ontdek hier meer over deze aflevering!

Oshin Derieuw

Oshin Derieuw

© Isopix

Met Oshin Derieuw (31) heeft het Belgische boksen zowaar nog een derde wereldkampioene, al bokst de West-Vlaamse wel onder Franse vlag. In november verdedigde Derieuw met succes haar WBF-wereldtitel bij de superlichtgewichten tegen Dahiana Santana uit de Dominicaanse Republiek. Die titel had ze in april veroverd. Sinds februari is de boksster aan de slag als kabinetsmedewerker bij de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit. Privé vormt ze een koppel met triatlete Charlotte Deldaele.

Yves Ngabu

Yves Ngabu

© Photonews - Nico Vereecken

Bij de mannen verlengde Yves Ngabu (30) in februari zijn Europese titel bij de cruisergewichten tegen de Deen Micky Nielsen. Ngabu, die opgroeide in Roeselare, veroverde die titel voor het eerst in 2017 en verdedigde de titel ook al eens succesvol vorig jaar. Van zijn 20 bokskampen verloor hij er nog geen enkele. Ngabu combineerde zijn bokscarrière tot voor kort met een hobby als voetballer als vlotscorende spits bij Zwevezele.

Ryad Merhy

Ryad Merhy

© Photonews

Nog bij de mannen vocht Ryad Merhy (26) eerder dit jaar voor de WBA-wereldtitel bij de cruiser- of halfzwaargewichten. Voor de Belg met Ivoriaanse roots, nummer twee op de WBA-ranking, was het zijn eerste kamp als profbokser na 24 ongeslagen kampen. Hij verloor van de Fransman Arsen Goulamirian in de elfde en voorlaatste ronde.

Sebastiaan Steen

Sebastiaan Steen

© Photonews - Vincent Kalut

Met Sebastiaan Steen heeft ons land een groot bokstalent in aantocht. In november verlengde de 23-jarige West-Vlaming zijn wereldtitel WBC Youth bij de weltergewichten. Steen haalde het na knock-out in de eerste ronde van de Hongaar Janos Andras Vass. Zijn wereldtitel had hij in juni behaald na een zege tegen een andere Hongaar. Steen debuteerde op zijn 18de als profbokser en werd hiermee de jongste Belgische profbokser ooit. Ondanks zijn succes twijfelt hij aan zijn toekomst als bokser door de zware combinatie met zijn job als zelfstandige in de metaalnijverheid.

Top
t