Los Angeles Rams – New England Patriots: alles over de teams die het tegen elkaar opnemen in de Super Bowl LIII

De Rams tegen de Patriots, zo ziet de match van de Super Bowl LIII eruit op 3 februari in Atlanta. Staan tegenover elkaar: twee teams die dit seizoen een heel verschillend parcours hebben afgelegd. En twee iconische coaches, de zeer jonge Sean McVay en de nu al legendarische Bill Belichick.
Los Angeles Rams – New England Patriots: alles over de teams die het tegen elkaar opnemen in de Super Bowl LIII

© Isopix

Na een spannend seizoen is de affiche van de Super Bowl LIII nu bekend: de Los Angeles Rams nemen het op tegen de New England Patriots. Geen Chiefs en geen Saints dus. Beide teams hebben nochtans een indrukwekkend seizoen gespeeld, maar de play-offs van de NFL hebben wel vaker verrassingen in petto.

Voor het begin van het seizoen lag een finale van de Rams tegen de Patriots bovendien binnen de mogelijkheden. Een blik op het parcours van beide teams, dat totaal verschillend gelopen is.

Los Angeles Rams: vuurwerk aan de start van het seizoen

Los Angeles Rams: vuurwerk aan de start van het seizoen

© Isopix

De Rams waren een topattractie aan het begin van het seizoen. Na winst in de eerste twaalf matchen waren de mannen van Los Angeles al snel kandidaat voor de Super Bowl.

De 24-jarige quarterback Jared Goff leidt de aanval perfect, goed geholpen door zijn runner Todd Gurley die vooral in het begin van het seizoen korte metten maakt met de verdediging van de tegenstand. Coach Sean McVay is jong en inventief, en bevestigt zijn talent én zijn lef. Bij de verdediging ligt het zwakke punt in de achterste lijn, maar Aaron Donald blijft constant druk leggen op de quarterback van de tegenstand. Met 30 punten bij 75% van de matchen hebben de Rams trouwens wel een beetje marge wat de verdediging betreft. Scoren kunnen ze, en dat werd nog maar eens bewezen in het spectaculaire duel tegen de Kansas City Chiefs, dat door Los Angeles werd gewonnen met 54-51!

Minder flamboyant in de tweede helft van het reguliere seizoen
 
Het einde van het reguliere seizoen was minder flamboyant voor de Rams. Hoewel spelverdeler Jared Goff genoemd werd als kandidaat voor de prijs van meest waardevolle speler (MVP), zakt hij in de tweede helft van het seizoen wat in. Todd Gurley heeft last van blessures en de Rams bijten twee weken na elkaar in het stof tegen Chicago en Philadelphia. Ze profiteren niettemin van een haalbare kalender op het einde van het seizoen en eindigen tweede in de NFC, wat de mannen uit LA een week rust oplevert aan het begin van de play-offs.

Key players klaar op het juiste moment
 
In de play-offs gaat het spelniveau van de verdediging omhoog, met bijvoorbeeld Aqib Talib die uitstekend presteert als cornerback. In het tussenseizoen waren de Rams zeer actief op de markt, op zoek naar versterking voor de verdediging. Naast ex-Bronco Talib trok het team ook Marcus Peters en Ndamukong Suh aan. En dat werpt zo zijn vruchten af.

Na de uitschakeling van de Dallas Cowboys laat Los Angeles zich gelden op het veld van de Saints in de finale van de NFC. Het team kan op belangrijke momenten ook rekenen op kicker Greg Zuerlein. Getuige daarvan zijn field goal van afgelopen zondag over een afstand van 57 yards, een nieuw record in de play-offs!

De Rams plaatsen zich dus voor hun vierde Super Bowl, voor het eerst sinds zeventien jaar, toen ze de duimen moesten leggen tegen… de Patriots. Winst in de Super Bowl dateert van 1999, toen de franchise nog in Saint-Louis (Missouri) gevestigd was.

New England Patriots: markant op het einde van het seizoen

New England Patriots: markant op het einde van het seizoen

© Isopix

Het mag gezegd, de Patriots hebben dit seizoen niet altijd schitterend gepresteerd. Hier en daar werd zelfs gedacht dat de franchise uit Boston de fakkel zou doorgeven aan Miami, na tien seizoenen winst in AFC East. Maar zonder veel lawaai te maken en door maximaal in te spelen op de zwakke punten van hun divisie, weten de Patriots zich toch weer te kwalificeren voor de play-offs. Meer dan dat zelfs, New England wordt uiteindelijk tweede in de AFC.

Doel van de Pats: klaar zijn in januari

Het is geweten, in de play-offs is New England een ander team. Bill Belichick ontleedt het spel van de tegenstander om vervolgens een perfect spelplan op te stellen. En Tom Brady heeft eens te meer bewezen dat hij ondanks zijn 41 jaar uitstekend blijft presteren, zeker op de momenten die ertoe doen. Julian Edelman en Rob Gronkowski (foto; de Super Bowl zou wel eens zijn laatste match kunnen zijn) hebben eveneens opnieuw hun waarde bewezen tijdens de magnifieke match afgelopen weekend tegen Kansas City. Hetzelfde geldt voor rookie running back Sony Michel, die nog twee touchdowns wist te scoren tegen de Chiefs. En de verdediging? Ook die zit helemaal goed bij de Patriots.
 
Op 3 februari spelen de Pats hun elfde Super Bowl, en de negende onder het duo Belichick-Brady. Indrukwekkend: Tom Brady heeft dan meer Super Bowls gespeeld dan eender welk NFL-team.

De commentatoren van Eleven Sports staan klaar om samen met jou de Super Bowl LIII te beleven. Kijk mee op 3 februari vanaf 0.30 uur op Eleven Sports 2 (kanaal 642).

De NFL volgen? Bekijk hier het sportaanbod van Proximus TV!

Ook interessant:

De regels van het American football, een spannende sport en eenvoudiger dan ze lijkt!

Top
t