Proximus lanceert ESL esports TV op Proximus TV © esl tv

Proximus wil een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van esport in België en kondigt daarbij een reeks strategische partnerschappen aan met ESL en de Pro League. Dit gaat gepaard met de integratie van esports-content op de verschillende kanalen en platformen van Proximus en de sponsoring van bestaande lokale competities. Zo ook met de lancering van een nieuwe esports TV zender op Proximus TV.ESL TV op Proximus TV

Zo lanceert Proximus het gratis Engelstalige ESL esports TV op kanaal 71 van Proximus TV. Het nieuwe ESL esports TV is zowel beschikbaar op TV, app en op de website en ook de TV Replay-functie voor terugkijken zal geactiveerd zijn. Op ESL TV kan je live de belangrijkste esports-tornooien volgen van de games League of Legends en Counter Strike.

Met esports worden competities voor videospelletjes bedoeld, alleen of in een team, via een computer of een videospelconsole die op het internet of op een lokaal netwerk is aangesloten. Het is een wereldwijd fenomeen dat een forse groei van het aantal spelers, fans en toeschouwers kent. Eind 2018 zullen er volgens Newzoo, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in gaming, wereldwijd meer dan 165 miljoen esports-fans zijn.
 
Ook in België groeit de belangstelling voor esports. Ons land telt nu al een aantal esports-persoonlijkheden met internationale faam en bovendien beschikt België met de eDevils als één van de enige landen over een nationale voetbalploeg in esports.


Drie officiële competities

Proximus gaat voor de ontwikkeling van esports in zee met ESL (Electronic Sports League) en de Pro League voor de oprichting van drie officiële competities.

In de 'ESL Proximus Championships' kunnen gamers het tegen elkaar opnemen in League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive. Deze kampioenschappen staan open voor iedereen en verlopen in drie fasen – onlineselectie, groepsfase en slotevenement – zoals gebruikelijk is in esports-competities. Op die manier krijgen alle liefhebbers de kans om deel te nemen.

Parallel hiermee hebben Proximus en de Pro League een exclusief akkoord gesloten om vanaf volgend seizoen (2018-2019) een project rond esports in het voetbal te organiseren. Ook deze competitie zal in drie afzonderlijke fasen worden georganiseerd om opnieuw zoveel mogelijk fans de kans te geven deel te kunnen nemen (selectie fase, kampioenschapsfase en slotevenement). Meer details over dit project volgen binnen enkele weken.

Uitzendingen en informatie op verschillende kanalen van Proximus

Deze zomer zal de esport TV zender van ESL beschikbaar zijn via alle Proximus-platformen (tv, app en web), voor alle tv-klanten van Proximus. Daardoor kunnen ze de uitzending van de grootste internationale competities volgen die door ESL worden georganiseerd, naast talrijke reportages en exclusieve interviews. En dat op alle schermen.

Binnenkort komt er ook een webrubriek gewijd aan esports op de internetsite en sociale media. De fans zullen er alle informatie over de drie nieuwe competities vinden (inschrijving, reglementen, kalender, uitslagen en livestreaming), plus nog een pak andere inhoud (video’s, nieuws).

Sponsoring van lokale initiatieven

Proximus zal zijn lokale verankering ook uitspelen om diverse amateur- en professionele evenementen op het vlak van esports in heel België te promoten. De doelstelling is om bestaande projecten te ondersteunen, er een nieuwe dimensie aan te geven en de hele esports-omgeving in België naar een internationaal niveau te tillen.

Verschillende projecten worden momenteel geëvalueerd, maar één ervan is bevestigd: Proximus is de officiële partner van het Belgian eDevils-team, dat recent door de KBVB werd opgericht.

Proximus nodigt alle esports-fans uit op zijn esportssite: www.proximus-esports.be waar ze alle informatie in verband met deze drie nieuwe initiatieven kunnen vinden.