NBA: de top 5 plays dit seizoen

Door het coronavirus is het nog steeds niet duidelijk wat er met de NBA zal gebeuren.
NBA: de top 5 plays dit seizoen

© 00468232 / VEEREN / BESTIMAGE/Bestimage/Photo Ne

Het nieuws doet de ronde dat de play-offs gespeeld zullen worden in Las Vegas, maar het kan even goed zijn dat de competitie op een normale manier wordt heropgestart. Wat wel zo goed als zeker is, is dat de trainingscentra van de ploegen op 8 mei weer open zullen gaan. Dan mogen er 4 spelers op hetzelfde moment komen trainen. Om het gemis naar basket van de bovenste plank een beetje te verminderen, tonen we de vijf beste plays van het huidige seizoen!

5) Steven Adams

5) Steven Adams

© Benny Sieu/X02835/Photo News

We kunnen niet langs de excentrieke Steven Adams. In een wedstrijd tussen de Oklahoma City Thunder en de Minnesota Timberwolves scoorde Karl Anthony-Towns, met nog één seconde te gaan, voor de Timberwolves de 122-120. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want Adams gooide de bal over het hele parket naar Dennis Schröder, waardoor de Duitser alsnog de gelijke stand op het bord kon zetten. Daardoor kregen we overtime.

4) Ja Morant

4) Ja Morant

© Belga

Op de vierde plaats vinden we Ja Morant terug. De Point Guard van de Memphis Grizzlies speelt een uitstekend seizoen en hij doet zelfs mee om de prijs van "Rookie of the year" te winnen. In een wedstrijd tegen de LA Clippers zet hij Jerome Robinson op een sublieme manier in de wind om daarna, via een stepback, een driepunter te scoren.

3) Trae Young

3) Trae Young

© ZB7996_336539_0441/Pacificcoastnews/Photo News

Nog een jonge man in deze top 5. De Atlanta Hawks gaan al enkele jaren door een moeilijke, sportieve periode, maar Trae Young kan zeker als een van de lichtpunten gezien worden. De Point Guard is snel en vinnig met een goed schot. In een wedstrijd tegen de San Antonio Spurs liet hij zien dat hij naast deze kwaliteiten ook over de nodige vista beschikt. Hij zette Lamarcus Aldrigde, toch een sterspeler in de NBA, eenvoudig in de wind om dan met een heerlijke pass Bembry alleen voor het bord te zetten. Een schitterend punt.

2) Bojan Bogdanovic

2) Bojan Bogdanovic

© Shannon Stapleton/X90052/Photo News

In een wedstrijd tussen de Utah Jazz en de Houston Rockets gebeurde iets ongelooflijks. De Rockets leken de overwinning op zak te hebben, want met nog een kleine 2 seconden te gaan, stonden ze op voorsprong met 111-113. Dat was echter buiten Bojan Bogdanovic gerekend, want de shooter van de Jazz gooide, ondanks een sterke defensie en de verre afstand, een driepunter knap binnen. 114-113 en dus een overwinning voor Utah.

1) Zach LaVine

1) Zach LaVine

© Brad Rempel/X02835/Photo News

Op de eerste plaats vinden we een van de meest fantastische individuele prestaties uit de geschiedenis van de NBA! Zach LaVine, dit seizoen aan het werk bij de Chicago Bulls, deed het niet slecht, maar tegen de Charlotte Hornets leek hij even van een andere planeet te komen. Het was een verbazingwekkende prestatie, want hij scoorde 13(!) driepunters. Zijn laatste driepunter was in het absolute slot en cruciaal om de overwinning binnen te halen. Het werd 116-115.

Top
t