Nieuw op Netflix: Michael Jordan op toppunt van zijn roem in ‘The Last Dance’

Vandaag verschijnt op Netflix de sportdocumentaire ‘The Last Dance’ over sporticoon Michael Jordan, die in de jaren 90 wereldwijd monden deed openvallen met zijn balkunsten in de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld.
Nieuw op Netflix: Michael Jordan op toppunt van zijn roem in ‘The Last Dance’

© ISOPIX

De Amerikaanse basketballegende Michael Jordan groeide op in North Carolina, waar hij zich liet opmerken als een talentvolle collegebasketter. In 1984 waagde hij zijn kans bij de NBA draft, een platform van waaruit jonge basketbalspelers opgenomen kunnen worden in de NBA. Ruwe diamant Jordan trok de aandacht van Chicago Bulls. De club viste hem uit de talentenvijver.

Het was een beslissing die de Bulls beslist geen windeieren zou leggen: the sky was allerminst the limit voor de jonge hemelbestormer. Zijn ster rees tot alle concurrentie uit het zicht verdwenen was. Jordan stak met kop en schouders boven de grootste talenten van zijn generatie uit. Tussen 1991 en 1998 schonk hij zijn club maar liefst zes NBA-titels en etaleerde daarbij regelmatig zijn ontzagwekkende basketskills op het parket. Zelfs zijn tegenstanders ontlokte hij weleens een applaus na een zoveelste klasseflits
 
‘The Last Dance’ gaat over Jordans steile opgang maar ook over 's mans kleine kantjes, die van de grootheid een mens maakten. We krijgen een onthullende blik op zijn verschroeiend werkethos, winnaarsmentaliteit, familiale achtergrond en het aanslepende conflict met de directeur van zijn club, Jerry Krause.

Afscheidsdans

Afscheidsdans

© ISOPIX

De titel van de documentaire verwijst naar zijn laatste seizoen bij The Bulls. Een seizoen waarin duidelijk werd dat Jordans verhaal op zijn einde liep bij de club, toen het management besloot een andere koers te varen. Maar dat liet het fenomeen niet aan zijn hart komen: Jordan bleef aan de lopende band knalprestaties afleveren.
 
Meer dan 106 ooggetuigen van Jordans exploten werden geïnterviewd voor deze docu: vrienden, familie, spelers en coaches. Het werk toont ook hoe invloedrijk Michael Jordan was voor de commerciële uitstraling van de NBA. Daarnaast neemt deze docu de sportieve erfenis van het NBA-boegbeeld onder de loep. Een absolute aanrader voor elke sportliefhebber!

'The Last Dance' is vanaf vandaag te zien op Netflix.
 

Top
t