Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Doncic tot de malaise bij de Warriors.
Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

© belgaimage

LA Lakers doen weer mee

LA Lakers doen weer mee

© photonews

Wie had ooit gedacht dat er in Los Angeles een ploeg was die weer zou meedoen voor de titel? De fans van de Lakers aan de vroege vooravond van dit seizoen misschien. Als we een grote verrassing moeten noteren, zijn het de Lakers wel. Na Boston (17) hebben zij de meeste titels (16). Het ziet ernaar uit dat zij zich tot de grote favoriet aan het kronen zijn om hun eeuwige rivaal bij te benen.

James Harden strikes again

James Harden strikes again

© photonews

James Harden hoort absoluut ook in dit overzicht thuis, omdat hij zoals zo vaak de topschutter is in de NBA. Met een gemiddelde van 38,5 punten per wedstrijd doet hij beter dan Giannis Antetokounmpo, die er naar Hardens normen 'maar' dertig laat optekenen. Ook van achter de driepuntlijn is The Beard op zijn sterkst. Zo laat hij zijn achtervolger Devonte Graham ver achter zich met een veertigtal meer gemaakte bommen.

Het jaar van Milwaukee?

Het jaar van Milwaukee?

© photonews

De grote favoriet in het Oosten is Milwaukee. De Bucks zijn net zoals vorig jaar bezig aan een topjaar en lijken samen met de Los Angeles Lakers op weg naar de titel. In de Eastern Conference zijn zij het enige team dat tot nog toe minder dan tien nederlagen heeft geleden. In de hele NBA zijn ze dat ook, samen met de LA Lakers. Onder impuls van een sterke MVP Giannis Antetokounmpo moet dit het jaar worden van Milwaukee. Ze zijn alvast goed op weg.

Spicy P blijft bevestigen

Spicy P blijft bevestigen

© photonews

Een speler die we zeker bij de revelaties mogen rekenen, is Pascal Siakam. De forward van de Toronto Raptors werd vorig seizoen gekroond tot Most Improved Player. Onder Nick Nurse bereikte de Kameroener ongekende hoogtes en liet hij zijn team beter draaien. Momenteel is hij geblesseerd en is het duidelijk dat Toronto zijn ster mist.

Miami Heat verbaast vriend en vijand

Miami Heat verbaast vriend en vijand

© shutterstock

Miami Heat mag dit seizoen een van de grootste revelaties genoemd worden. Na de laatste titel in 2013, toen nog met LeBron James als grote spilfiguur, zakte Heat wat weg in de NBA. In 2014 speelden ze nog de finale, maar verloren die. Sindsdien was Miami vooral een team in heropbouw, dat zich nu en dan eens kon laten gelden. Maar dit seizoen zijn ze de grootste verrassing met momenteel een tweede plek in de Eastern Conference en enkele klinkende prestaties. Vooral Jimmy Butler - die voordien had verkondigd nooit voor Miami te zullen spelen - is de grote man in Florida.

LBJ on fire

LBJ on fire

© photonews

Als er iemand weer boven zichzelf begint uit te stijgen, is het LeBron James. LBJ miste vorig seizoen voor het eerst sinds 2006 de play-offs en is dit seizoen duidelijk aan het maken dat hij daar niet mee gediend was. Hij tilt zijn team Los Angeles Lakers naar hoge sferen op het basketbalcourt en laat de vele fans in het Staples Centre opnieuw genieten.

Raptors kijken de kat uit de boom

Raptors kijken de kat uit de boom

© belgaimage

Toronto draait vooralsnog een rustig seizoen. De kampioen van vorig jaar legt dezelfde cijfers voor als in het vorige seizoen. Geen reden tot paniek dus voor de Canadezen. Al missen ze met Pascal Siakam, Marc Gasol en Norman Powell drie belangrijke pionnen in de ploeg. Dat geeft talenten als Chris Boucher en Terence Davis II wel de kans om zich volledig te ontplooien onder het bewind van Nick Nurse. Hij coachte in een ver verleden nog Oostende. Tegen Dallas realiseerden ze een historische comeback van dertig punten.

Luka for MVP

Luka for MVP

© photonews

Luka Doncic was vorig jaar nog een rookie, maar liet toen al grootse dingen zien. Die grootse dingen zijn veranderd in wereldse dingen. De Rookie van het Jaar laat gemiddeld zo'n dertig punten optekenen per wedstrijd en profileert zich als de echte floor leader van Dallas Mavericks. De 20-jarige Sloveen laat per wedstrijd bijna een triple-double optekenen, want ook in de lucht is hij sterk. Zo zit hij aan een gemiddelde van 9,7 rebounds. Met negen assists per wedstrijd moet hij enkel LeBron James voor zich dulden.

Warriors slachtoffer van eigen succes

Warriors slachtoffer van eigen succes

© photonews

Iets wat niemand had verwacht, was de grote terugval van Golden State Warriors. De ploeg uit Oakland, Californië staat dit seizoen laatste in de Western Conference. De blessures van Stephen Curry, Klay Thompson en D'Angelo Russell hebben daar zeker iets mee te maken, net als het vertrek van Kevin Durant. Hoofdcoach Steve Kerr moet het daardoor stellen met kwalitatief mindere spelers dan in de jaren waarin hij kampioen werd. Eens de grote mannen weer op het veld staan, zal Golden State zich wel weer gaan moeien, maar dit seizoen lijkt een verloren jaar voor de Warriors.

Trae Young enig lichtpunt in Atlanta

Trae Young enig lichtpunt in Atlanta

© photonews

Naast Luka Doncic is er nog iemand bezig aan een enorm sterk seizoen. Trae Young is bij Atlanta Hakws zowat het enige lichtpunt waar de fans zich aan kunnen optrekken. Net als Doncic is ook hij een tweedejaarsspeler in de NBA. Zijn statistieken liggen in de lucht niet zo hoog, maar als guard zorgt hij vaak voor de meeste punten van zijn team. Dit seizoen scoorde hij tegen Indiana 49 punten, zijn hoogste aantal in zijn nog jonge carrière.

Top
t