Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.
Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

© Isopix

Bekijk ook:
Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Los Angeles Clippers - Western Conference

Los Angeles Clippers - Western Conference

© Photonews - Jevone Moore

De Clippers worden gezien als de grote favorieten dit seizoen. Het team haalde dan ook stevig uit op de transfermarkt met de komst van Kawhi Leonard. De MVP van de finale vorig seizoen en een van dé architecten van de titel van de Raptors. Zijn transfer zorgde voor een sneeuwbaleffect: ook Paul George maakte de overstap in het tussenseizoen. De Clippers zouden dus over de wapens moeten beschikken om hun eerste titel in de geschiedenis te pakken. En met geschiedenis schrijven bij zijn club heeft Kawhi alvast ervaring!

Los Angeles Lakers - Western Conference

Los Angeles Lakers - Western Conference

© Isopix

De voornaamste tegenstanders van de Clippers in het westen zouden wel eens de buren kunnen zijn van de Lakers, onder leiding van LeBron James. Nieuwkomer daar is Anthony Davis, die al een tijdje zat te trappelen van ongeduld om de Pelicans te verlaten. De afwezigheid van DeMarcus Cousins, die geblesseerd is én verwikkelend is in een juridische affaire, zou wel kunnen doorwegen. Toch zouden de Lakers geregeld moeten kunnen schitteren dit seizoen.

Houston Rockets - Western Conference

Houston Rockets - Western Conference

© Photonews - Brian Rothmuller

De Rockets verloren dan wel Chris Paul in het tussenseizoen aan Oklahoma Thunder, met Russell Westbrook kregen ze een waardige vervanger in de plaats. Samen met James Harden zou dit duo de nodige schade moeten kunnen aanrichten bij de tegenstanders. De twee goede vrienden zijn samen mooie dingen van plan.

Utah Jazz - Western Conference

Utah Jazz - Western Conference

© Photonews - Russell Isabella

Met Donovan Mitchell als dunker en Rudy Gobert in de tegenaanval beschikt Utah over twee van de meeste spectaculaire spelers. Met de komst van Mike Conley van de Memphis Grizzlies hopen ze dit seizoen een stap vooruit te zetten. Vorig seizoen viel het team uit Salt Lake City nog te licht uit in de Play-offs tegen de Rockets. De ambitie is om dit seizoen beter te doen.

New Orleans Pelicans - Western Conference

New Orleans Pelicans - Western Conference

© Isopix

Hoewel ze bij de loting maar zes procent kans hadden om de eerste keuze te krijgen voor de draft, was dat toch wat er gebeurde. Een nieuwe wereld opende zo voor de club, want de Pelicans selecteerden zoals verwacht het 19-jarige toptalent Zion Williamson. Versterking die ze wel konden gebruiken na het vertrek van sterspeler Anthony Davis. De Pelicans zullen vermoedelijk niet meespelen voor de titel, maar zijn toch meer dan ooit een ploeg om in de gaten te houden!

Brooklyn Nets - Eastern Conference

Brooklyn Nets - Eastern Conference

© Isopix

Met de komst van Kyrie Irving, DeAndre Jordan en Kevin Durant voor de neus van hun rivalen New York Knicks, hebben de Nets een grote slag geslaan. Zelfs zonder de geblesseerde Kevin Durant, die zijn achillespees afscheurde, beschikt dit team over serieuze troeven.

Milwaukee Bucks - Eastern Conference

Milwaukee Bucks - Eastern Conference

© Isopix

Met Giannis Antetokounmpo beschikken de Bucks over de MVP van het voorbije seizoen. In de Conference Finals tegen de Raptors gingen ze wel de boot in. Het doel dit jaar is om minstens even goed, zo niet beter, te doen. Giannis kreeg er alvast zijn broer Thanasis bij als morele steun. De Bucks blijven een van de belangrijkste outsiders dit seizoen.

Philadelphia 76ers - Eastern Conference

Philadelphia 76ers - Eastern Conference

© Isopix

De 76ers zijn zonder twijfel de grote favoriet in het oosten. Het was een bewogen transferperiode voor Philadelphia: met het vertrek van J.J. Redick (Pelicans) en Jimmy Butler (Heat) zag het kwaliteit vertrekken. De 23-jarige Ben Simmons tekende dan weer een contract voor vijf jaar, waarbij hij maar liefst 170 miljoen dollar gaat verdienen. Hij kan het team naar een hoger niveau tillen samen met Tobias Harris.

Boston Celtics - Eastern Conference

Boston Celtics - Eastern Conference

© Photonews - Kim Klement

Vorig jaar werden de Celtics al genoemd als een van de favorieten, maar konden ze die verwachting niet inlossen. In de halve finale van de Play-offs werden ze roemloos uitgeschakeld door de Bucks (4-1), verzwakt door interne strubbelingen. Om hier een einde aan te maken, stuurde het team Kyrie Irving naar Brooklyn en trok het Kemba Walker van de Hornets en de Turk Enes Kanter aan, spilfiguur bij de Blazers. In een positieve sfeer zou dit Celtic wel eens mooie dingen kunnen laten zien.

Toronto Raptors - Eastern Conference

Toronto Raptors - Eastern Conference

© Photonews - Gary A. Vasquez

De Raptors schreven in juni geschiedenis door als eerste niet-Amerikaanse team de titel in de NBA te pakken. Het vertrek van Kawhi Leonard naar de Clippens betekent echter een stevige aderlating voor dit team. Met Pascal Siakam en Kyle Lowry beschikt het wel nog steeds over spelers die het verschil kunnen maken, zoals ze bewezen in de Play-offs, maar toch lijken de kansen op een nieuwe titel voor de Raptors niet zo groot.

En de Warriors?

En de Warriors?

© Isopix

De Golden State Warriors waren de laatste jaren vaste klant in de hoogste regionen van de Western Conference, maar dit seizoen wordt dat niet meteen verwacht. Met hun verhuis van Oakland naar San Francisco deze zomer ging ook wat talent verloren. Kevin Durant, Andre Iguodala en DeMarcus Cousins zijn vertrokken, Klay Thompson is nog maanden out na een operatie aan de knie. Wel van de partij: Draymond Green en Stephen Curry, maar dat zal waarschijnlijk niet volstaan om mee te spelen voor de titel. Het gouden tijdperk lijkt voorbij voor de Warriors.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

Top
t