Tien om te zien: deze spelers laten mooie dingen zien in de Euromillions Basket League

De Euromillions Basket League heeft zijn eerste geheimen al prijsgegeven, de strijd om de play-offs is volop aan de gang. Wordt Oostende voor de achtste opeenvolgende keer landskampioen? Maar vooral: welke spelers moet je in het het oog houden? We schotelen je er tien voor.
Tien om te zien: deze spelers laten mooie dingen zien in de Euromillions Basket League

© Belga

Hans Vanwijn (Antwerp)

Hans Vanwijn (Antwerp)

© Belga

Het was bij Limburg United dat de forward zich aan het grote publiek onthulde als toekomstige topper. De neef van wielrenner Tim Wellens koos in 2017 voor de Telenet Giants Antwerp, waar hij op zijn 24ste een steunpilaar is. Een grote carrière lonkt. Vorige zomer mocht hij alvast een workout afleggen bij NBA-club Oklahoma City Thunder, de club van vedette Russell Westbrook.

Elias Lasisi (Oostende)

Elias Lasisi (Oostende)

© Belga

De shooting forward van de regerende landskampioen is aan een goede campagne bezig. Het duurde nochtans even voor het potentieel van de nu 27-jarige Lasisi tot uiting kwam. De geboren Leuvenaar ruilde Leuven Bears in 2015 voor Limburg United, maar daar moest hij omwille van disciplinaire redenen vertrekken in januari 2017. Hij trok enkele maanden naar het Franse Le Portel, vooraleer hij naar de kust trok.

Matt Mobley (Charleroi)

Matt Mobley (Charleroi)

© Belga

De 24-jarige Amerikaan is nog maar sinds dit seizoen actief in ons land. De shooting guard speelde enkele jaren in het Amerikaanse college basketbal en deed workouts bij meerdere NBA-teams, maar in de laatste draft werd hij niet gekozen voor de NBA. Hij trok dan maar naar Spirou Charleroi, waar hij steevast een van de uitblinkers is. Hij scoort gemiddeld het op één na meest aantal punten in de competitie.

Ismael Bako (Antwerp)

Ismael Bako (Antwerp)

© Belga

Net als ploegmaat Vanwijn arriveerde de center in 2017 in Antwerpen. En net als Vanwijn legde hij een workout af in de NBA, zij het een jaar eerder en bij de Denver Nuggets. Hij trad ook aan in de Summer League bij Dallas Mavericks. De Belgische international gooit dit seizoen hoge ogen in de Euromillons Basket League, met onder meer 1,2 block per match.

Chris Jones (Bergen)

Chris Jones (Bergen)

© Belga

Op zijn 25ste heeft de Amerikaan er al een kleine wereldreis opzitten. Vanuit zijn thuisland ging het zowaar naar Mongolië en vervolgens naar Zwitserland. In de zomer van 2017 kwam hij dan in Henegouwen terecht. Bij Belfius Mons-Hainaut maakte hij meteen een goede indruk, de club was dan ook zeer tevreden dat hij verlengde. Met bijna 5 assists per match is hij belangrijk in het spel van Mons.

Brandan Stith (Leuven)

Brandan Stith (Leuven)

© Belga

Afgelopen zomer was hij nog beschikbaar in de NBA-draft, maar hij werd niet gekozen. De 24-jarige Amerikaan pakte dan maar zijn biezen en belandde in Leuven. Daar is de twee meter lange forward een basispion. Met Leuven bengelt hij onderaan het klassement, maar hij werd al een keer MVP van de week en in de individuele klassementen van blocks en rebounds staat hij hoog gerangschikt.

Carrington Love (Kangoeroes)

Carrington Love (Kangoeroes)

© Belga

In 2016 liet de point guard zijn thuisland achter zich om het te proberen in Europa. Zijn eerste stop was Kirchheim Knights, een Duitse tweedeklasser. Na het nipt missen van de promotie trok hij naar de Nederlandse eersteklasser Leiden. Bij onze noorderburen werd hij tweede in de MVP-verkiezing. Afgelopen zomer verkaste hij dan naar de Kangoeroes, waar hij gemiddeld goed is voor 15 punten per match.

Paris Lee (Antwerp)

Paris Lee (Antwerp)

© Belga

De speler met de meeste assists in de Euromillions League. De point guard liet in het collegebasketbal mooie dingen zien bij Illinois State, zo werd hij in zijn laatste seizoen Player of the Year én Defensive Player of the Year, slechts de derde speler die daarin slaagde. Hij werd desondanks niet gekozen in de NBA-draft van 2017. Antwerp trok hem maar al te graag aan.

Nemanja Djurisic (Oostende)

Nemanja Djurisic (Oostende)

© Belga

Afgelopen zomer trok de landskampioen van de laatste zeven seizoenen eigenlijk eerst de Amerikaan Kamari Murphy aan. Die viel kort daarna echter uit voor twee maanden en dus haalde Filou Oostende Nemanja Djurisic weg bij het Duitse Bonn, met wie hij vorig seizoen Oostende nog partij gaf in Europa. De Montenegrijnse international doorliep in Amerika vier jaar collegebasketbal bij de University of Georgia.Volg het beste van het Belgische basketbal live op Proximus TV met de Belgian Sports (inbegrepen in Tuttimus) of All Sports tv-optie. Meer info over het sportaanbod van Proximus TV.

Miloš Bojovic (Luik)

Miloš Bojovic (Luik)

© Belga

De beste schutter uit onze competitie, en dat op zijn 37ste. De Serviër staat met Luik nochtans voorlaatste in de stand, maar indvidueel doet hij het prima met gemiddeld 16,8 punten. Ook in de verdediging staat hij zijn mannetje, want enkel ploegmaat Bradford Burgess laat meer steals optekenen. De guard heeft er al een lange zwerftocht opzitten langs o.a. Servië, Montenegro, Roemenië en Oekraïne alvorens in 2017 in Luik te belanden.

Top
t