Tien om te zien in de NBA: deze spelers haalden het All Star-team

Op 17 februari 2019 is het weer zover. Dan neemt het kruim van de NBA weer deel aan de All Star-game, de 68ste editie alweer. LeBron James en Giannis Antetokounmpo zijn de aanvoerders, maar er doen ook heel wat jongere spelers mee. Wie maakte er dit seizoen vooral indruk? Wij pikten er 10 spelers voor u uit.

Lees ook: Basketbalspektakel tijdens het NBA All Star Weekend op Proximus TV!

Tien om te zien in de NBA: deze spelers maken dit seizoen indruk

Tien om te zien in de NBA: deze spelers maken dit seizoen indruk

Luka Doncic

Luka Doncic

© Shutterstock

Er werd veel van hem verwacht en de forward van Dallas Mavericks overtreft de stoutste verwachtingen. Het was nochtans Atlanta dat de amper 19-jarige Sloveen koos bij de 'draft', maar hem meteen met Dallas ruilde voor Trae Young. Als rookie zet hij onwaarschijnlijke cijfers neer, die te vergelijken zijn met legendes als Michael Jordan en Magic Johnson. "Hij wordt de beste Europeaan ooit", klinkt het nu al.

Giannis Antetokounmpo

Giannis Antetokounmpo

© Shutterstock

In 2013 kozen de Milwaukee Bucks de 19-jarige Griek met Nigeriaanse roots uit de draft. Een gouden zet, want ondertussen is Antetokounmpo naast een tongbreker voor commentatoren ook een van de beste spelers in de NBA geworden. De 'Greek Freak' slaagde er in het seizoen 2016/2017 als eerste speler ooit in om de top 20 te bereiken voor de vijf belangrijkste statistieken: meeste punten, rebounds, assists, steals én blocks.

Devin Booker

Devin Booker

© youtube/nba

Wat heeft Devin Booker gemeen met NBA-helden zoals Wilt Chamberlain, Kobe Bryant en David Robinson? Wel, de shooting-guard van de Phoenix Suns - 13de keuze in de draft van 2015 - werd in 2017 de zesde speler ooit die erin slaagde 70 punten in één match te maken. De 22-jarige Booker is de jongste van dat illustere rijtje. Klein detail: Phoenix verloor die partij met 130-120 tegen Boston.

D'Angelo Russell

D'Angelo Russell

© Shutterstock

Een naam om poëet mee te worden, maar hij werd NBA-ster. De Los Angeles Lakers kozen hem in 2015 uit de draft, maar twee jaar later stuurden ze de point/shooting guard naar de Brooklyn Nets. Daar ontluikte Russell helemaal. Bij de Lakers werd hij al de jongste speler die 130 driepunters op een seizoen scoorde, en met zijn sterke prestaties bij de Nets dwong hij op 22-jarige leeftijd een eerste All Star-selectie af.

Ben Simmons

Ben Simmons

© youtube/nba

Jarenlang waren de Philadelphia 76ers een van de slechtste teams van de NBA. Maar ondertussen blijkt dat ex-manager Sam Hinkie tijdens die periode hard heeft gewerkt aan een talentvolle en jonge ploeg, die mag strijden om de play-offs. Speerpunt van die ploeg is de Australiër Ben Simmons, vorig seizoen verkozen tot Rookie of the Year. De point guard zag zijn steile opmars ook al beloond me een All Star-selectie.

Nikola Jokic

Nikola Jokic

© youtube/nba

De 41ste 'overall pick' in de draft van 2014. Nee, de nu 23-jarige Nikola Jokic was destijds niet meteen de eerste keuze van de NBA-teams. Jokic meet 2m13 en weegt meer dan 110 kilo, maar beschikt over een uitstekende passing en dito shot. Bij de Denver Nuggets ontwikkelde de center zich tot een absolute topper, in 2019 werd hij een eerste keer geselecteerd voor de All Star-game.

Karl-Anthony Towns

Karl-Anthony Towns

© youtube/nba

Zijn carrière ging als een komeet van start. Op zijn 16de was hij al international in de Dominicaanse Republiek en op zijn 20ste belandde hij in de NBA, bij de Minnesota Timberwolves. Hij werd meteen verkozen tot Rookie of the Year en in drie seizoenen speelde én startte hij in alle 82 wedstrijden. Onmisbaar bij de Timberwolves, deze tweevoudige All Star-speler.

Damian Lillard

Damian Lillard

© Shutterstock

Opgegroeid in Oakland - waar hij ooit voor 20 dollar beroofd werd met een pistool - is Lillard een vaste waarde tussen de All Stars geworden. De voorbije drie seizoenen sloot de sterspeler van Portland Trailblazers telkens af met een gemiddelde van minstens 25 punten per match. En voor 20 dollar draait de man met een jaarsalaris van 28 miljoen dollar zijn hand niet meer om.

Joel Embiid

Joel Embiid

© youtube/nba

De tweede rijzende ster van de Philadelphia 76ers is een beetje de Batshuayi van de NBA: een lolbroek op Twitter. De center werd in 2014 aangetrokken, maar stond twee jaar lang aan de kant met blessures. In zijn eerste volwaardige seizoen werd hij opgenomen in het Rookie-team van het Jaar en hij is nu al twee keer een All Star. Embiid gaf zichzelf de bijnaam The Process, een verwijzing naar de uitspraak van voormalig teambaas Sam Hinkie, "trust the process".

Kemba Walker

Kemba Walker

© Belga

De point guard speelt al zeven jaar voor de Charlotte Hornets. Tot een drietal jaar geleden zag het er niet naar uit dat Walker zijn huidige niveau zou halen. "Maar nu komt hij samen met Lilliard het dichtst in de buurt van Stephen Curry", aldus zijn coach. Walker zette grote stappen vooruit, is er voor de derde keer op rij bij in het All Star-duel én heeft een aflopend contract. Er is veel interesse, maar Walker blijft het liefst van al waar hij zit.Zaterdag 3u
NBA All Star Weekend Rising Star Challenge (Eleven Sports 2)

Zondag 2u
NBA All Star Weekend Skills Challenge, Three-Point Contest, Dunk Contest (Eleven Sports 2)

Maandag 2u
NBA All Star Game (Eleven Sports 2)

Eleven Sports maakt deel uit van het International Sports en All Sports aanbod van Proximus TV. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Top
t