Lindsey Vonn zoekt valentijnsdate © BELGA

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn is in Pyeongchang op zoek naar een date voor valentijn. Via Twitter deed ze een oproep om de avond niet alleen door te moeten brengen.

Vonn is volledig gefocust om een gouden medaille te winnen op de Olympische Winterspelen en vergat daarom dat het 14 februari is. Omdat ze vrijgezel is en deze romantische dag niet alleen wil doorbrengen, waagde ze nog snel haar kans via de sociale media. "Is hier nog iemand single die mijn valentijnsdate wil zijn", tweette de 33-jarige Amerikaanse. Heel wat bewonderaars stelden zich maar al te graag kandidaat.

De skikoningin was eerder samen met topgolfer Tiger Woods, maar na een relatie van bijna drie jaar ging het koppel in 2015 uit elkaar. Later datete ze Kenan Smith, maar ook die relatie liep op de klippen.

De belangrijkste focus van Vonn blijft natuurlijk het olympisch goud. Acht jaar geleden skiede de vedette van het alpineskiën in Vancouver naar goud op de afdaling, maar in Sotsji moest ze afhaken met een zware knieblessure. Dat wil ze in Pyeongchang goedmaken, want waarschijnlijk worden het haar laatste Olympische Spelen.