De Belder bankzitter terwijl Cardona, Bruno en Crysan (alweer) knallen; Riga denkt er het zijne van

Topaankoop Dylan De Belder kreeg bij zijn eerste mogelijkheid in het shirt van Cercle Brugge welgeteld drie minuten om zich te tonen. De topschutter van vorig seizoen mocht Cardona komen vervangen die onder luid applaus van het Cercle-publiek het veld verliet.

Het applaus voor Cardona was meer dan terecht. De jonge Fransman was zonder twijfel dé man van de match. Hij zorgde voor een constante dreiging, scoorde de openingsgoal en lag aan de basis van de penaltyfout waarna Bruno de 2-0 eindstand op het bord kon zetten. Een mooie bekroning voor de nieuwe 'gouden driehoek' van Cercle waartoe ook nog het Braziliaanse talent Crysan tot behoort.

En nu is er dus nog een hoofdvogel zoals Dylan De Belder bijgekomen. Coach José Riga wacht de volgende weken en maanden enkele moeilijke keuzes. Toch wil hij daar nu nog niet te hard aan denken. "Het is bij mijn spitsen nu vooral zaak om goede automatismen te kweken", vertelde Riga op de persbabbel na de match tegen Union. "Cardona, De Belder en de anderen hebben nog nooit samen gespeeld, dus dat moet allemaal nog wat groeien."

Fysieke achterstand

Dat De Belder niet meteen startte tegen Union kan deels aan het betere samenspel tussen Bruno, Crysan en Cardona gelinkt worden, maar ook deels aan de fysieke achterstand waarmee De Belder naar Jan Breydel kwam. "Het is inderdaad zo dat hij de voorbije weken geen matchen speelde", aldus Riga. "En dat moet natuurlijk opgebouwd worden, maar de fysieke conditie van De Belder is zeker niet slecht."

Nieuws

Top